Obavijesti

Sport

Komentari 18

Rakitić: Da se nisam naljutio, baš bi mi trebalo opaliti šamar!

Rakitić: Da se nisam naljutio, baš bi mi trebalo opaliti šamar!
1

Ivan Rakitić odigrao je 76 minuta u porazu Barcelone u finalu Kupa kralja. Prilikom izlaska iz igre nogom je udario paket bočica s vodom: "Bila je to reakcija zbog mene samoga, a ne zbog odluke trenera"

VIDEO

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, čija je Barcelona u subotu poražena s 1-2 od Valencije u finalu španjolskog kupa, nazvao je taj poraz "velikim razočaranjem", no poručio je kako će iduće godine s Barcelonom ići po sve trofeje.

Rakitić šutnuo bočice: Baš ću pitati trenera zašto me izvadio
Rakitić šutnuo bočice: Baš ću pitati trenera zašto me izvadio

- Jako boli završiti sezonu s porazom. Borili smo se do kraja, no Valencia nam je sa svoja tri izlaska prema naprijed nanijela puno štete. Kasnije smo se vratili, borili do kraja, pokušali preokrenuti, no nismo uspjeli - rekao je 31-godišnji vezni igrač podno stadiona Benito Villamarín u Sevilli.

Ondje je Valencia došla do svog prvog trofeja nakon 2008. godine pogocima Kevina Gameria u 21. minuti i Rodriga u 33. minuti. Barcelonin kapetan i najbolji strijelac Lionel Messi smanjio je u 73. minuti na 2-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Do kraja smo vjerovali u preokret, imali nekoliko prilika, šteta zbog napora kojeg smo uložili. Valencia se dobro zatvorila te joj treba čestitati - rekao je Rakitić.

Ivana je naljutila izmjena

On je igrao do 76. minute kada ga je trener Ernesto Valverde povukao iz igre, a na travnjak poslao mladog Carlesa Aleñú. Nezadovoljni hrvatski nogometaš je prilikom izlaska nogom udario paket bočica s vodom, a onda sjeo na klupu za pričuve.

- Da, naljutio sam se, ali to je normalno. Da izlazim nasmiješen trebalo bi mi opaliti šamar. Naljutio sam se jer sam htio pomoći ekipi, no poštujem trenerovu odluku, 100 posto. Posljednjim snagama sam htio pomoći u preokretu, nije bilo tako i nema problema. Bila je to reakcija zbog mene samoga, a ne zbog odluke trenera ili ekipe - rekao je.

Rakitić je od dolaska u Barcelonu 2014. godine svake sezone osvajao kup. Nakon četiri uzastopna naslova ta je serija prekinuta.

- Jako me sada boli ovaj poraz. Ovo je veliko razočaranje, također i zbog naših navijača koji su doputovali ovdje - istaknuo je.

'Sezona je bila dobra, ali iduća mora biti još bolja'

Barcelona se nadala pobjedi i kako bi isprala gorak okus šokantnog ispadanja u Ligi prvaka od Livepoola s 0-4, nakon pobjede u prvom susretu s 3-0 pa je razočaranje još veće.

- Moramo analizirati puno stvari. Bili smo blizu svih finala i trofeja, no nismo uspjeli. Na kraju, s obzirom da smo osvojili prvenstvo, sezona je bila dobra, premda je mogla biti i bolja.

Barcelona je obranila naslov prvaka ostavivši drugoplasirani Atlético sa zaostatkom od 11 bodova, a trećeplasirani Real Madrid na rekordnoj udaljenosti od 19 bodova.

- Uvijek imamo pritisak osvojiti sve trofeje, zbog toga igramo za Barcelonu. Zbog toga sam ponosan. Bili smo blizu svega, a sada moramo dobro analizirati i proučiti detalje radi kojih nismo osvojili sva natjecanja kako bi smo ispravili greške iduće sezone - rekao je Rakitić koji je dao do znanja da ne namjerava otići iz kluba s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine.

- Potrebna je samokritika i dići se misleći na sezonu koja dolazi. Iduće sezone ćemo, naravno, ići po sve titule - dodao je.

Rakitić je ove sezone nastupio u 54 utakmice, a toliko nastupa u redovima Barcelone ima još samo vezni Sergio Busquets. Pritom je upisao 10 asistencija i pet golova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio