Obavijesti

Sport

Komentari 34

Nama Damir Skomina, a vama u zamjenu mi šaljemo - Zebeca

Nama Damir Skomina, a vama u zamjenu mi šaljemo - Zebeca
4

Francuzi i Švicarci su ove sezone dogovorili da će mijenjati suce. Isto bi mogao dogovoriti i naš nogometni savez s nekim od saveza u susjedstvu. Ova ideja je Mateu Beusanu izvanredna

VIDEO

Francuski i švicarski nogometni savezi dogovorili su da će mijenjati suce. Tako su neki švicarski suci vodili utakmice Ligue 1, a neki francuski suci utakmice švicarske lige u ovoj godini.

Primjerice, posljednju su zamjenu sudaca ova dva saveza dogovorila za utakmice koje su igrane 1. i 2. travnja. Utakmicu Nantesa i St. Etiennea tako je sudio 36-godišnji Švicarac Stephan Klossner, a utakmicu Young Boysa i Basela Francuz Frank Schneider. Do kraja bi sezone Francuzi i Švicarci još barem jedanput mogli napraviti zamjene sudaca, ideja je to koja se jako sviđa Mateu Beusanu.

Beusan: Pa dajte više te strane suce, dao bih obje ruke za njih
Beusan: Pa dajte više te strane suce, dao bih obje ruke za njih

- Izvanredno! To je odlična ideja - reklo je “oko sokolovo” kad smo ga pitali što misli da naš nogometni savez dogovori razmjenu sudaca s nekim od europskih saveza. Naravno, teško da bismo zamjenu dogovorili s Nijemcima, Englezima, Talijanima i Španjolcima, ali mogli bismo to, primjerice, napraviti s Mađarima, Austrijancima, Slovencima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To bi bilo vrlo dobro za naš nogomet. Da mi probamo dogovoriti ovo što su napravili Francuska i Švicarska. Naš je Ivan Bebek već sudio derbije u Saudijskoj Arabiji, ali ovo bi bile prave sudačke razmjene. Da naš derbi dođe suditi neki strani sudac iz države s kojom smo dogovorili razmjenu, nestalo bi nepovjerenje - rekao nam je Mateo Beusan.

'Hrvatski suci profesionalci?! Pa nismo mi Njemačka i Italija'
'Hrvatski suci profesionalci?! Pa nismo mi Njemačka i Italija'

Damir Skomina iz Slovenije i Milorad Mažić iz Srbije idu na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Teško da bismo iz mnogo razloga mogli dogovoriti suradnju sa srpskim savezom, ali sa slovenskim bi to vjerojatno bilo izvedivo. Isto tako i s, primjerice, mađarskim ili austrijskim.

Damir Skomina kao sudac na velikom derbiju Hajduka i Dinama iduće sezone. Vjerojatno je puno onih koji ne bi imali ništa protiv toga da dogovorimo zamjenu. Naravno, i naši bi se suci trebali poboljšati. Ne možemo baš Slovencima za derbi poslati suce koji su i u našoj ligi pravili velike pogreške. Možda je ova ideja za sudačku trampu put prema boljem suđenju u Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu