Obavijesti

Sport

Komentari 85

'Nama je bilo predivno 2012. u Beogradu, bit će i njima sad...'

'Nama je bilo predivno 2012. u Beogradu, bit će i njima sad...'
1

Znamo što nam očekuje u Spladium Areni, znamo da će Hrvatska imati snažnu podršku s tribina, ali imamo i mi svojih aduta, nećemo se predati unaprijed, kaže predsjednik RSS-a Božo Đurković

VIDEO

Vruće je bilo u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, na ždrijebu za rukometni Euro 2018., ali predsjednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković nije se znojio samo zbog vrućine.

U izuzetno tešku skupinu upala je Srbija, uz uvijek jake Island i Švedsku moraju igrati i s domaćinom Hrvatskom. U Splitu, u uzavreloj atmosferi Spaladium Arene...

- Što očekujem? Izvanrednu utakmicu. Znam da će Spaladium Arena biti puna, da će Hrvatska imati veliku podršku s tribina, ali prva je to utakmica, otvaranje, i mi se nećemo predati. Dat ćemo sve što možemo i pokušati ostvariti naš cilj, a to je prolazak u drugi krug - kazao je Đurković i dodao:

- Grupa je jako dobra, sve četiri reprezentacije su izuzetno jake, takvima smatram i Švedsku, i Island, i Hrvatsku, i Srbiju, ali i ostale skupine su dobre. Eto, to je rukomet, svih 16 reprezentacija gotovo ravnopravno mogu konkurirati za najviši mogući plasman, a mogu i otići kući nakon prvoga kruga.

Naš izbornik Lino Červar, govoreći o Srbiji, kaže kako je to "respektabilna skupina sjajnih igrača koji posljednjih godina nisu znali kako biti momčad".

I zato je vrlo važno vidjeti kakva će Srbija biti u Splitu, tko će sve biti u sastavu...

- Nisam izbornik, ne odlučujem o tome tko će biti u sastavu, ali jasno je da imamo dobre igrače. Imena kao što su Vujin, Nenadić, Marković, Šešum, Stojković, pa Marsenić, koji igra u pobjedniku Lige prvaka, govore da smo jaki. I garantiraju barem da ćemo odigrati dobar turnir - vjeruje Đurković, koji nije spomenuo Momira Ilića, jer najbolji srpski rukometaš vjerojatno neće igrati.

Dok je još jedanput brisao čelo, poželjeli smo mu dobar provod u Splitu...

- Da, da, to sigurno - nasmijao se Đurković i otišao svojim putem.

Stojković: Hrvatska je favorit cijelog prvenstva

Jedan od najboljih pivota svijeta Rastko Stojković, suigrač naših Pešića i Vukića u Meškovu iz Bresta, nije bio oduševljen raspletom situacije na pozornici u Lisinskom.

- Nismo imali sreće u ždrijebu. Skupina je jako teška, ali imamo i mi svoje šanse, prije svega s Islanđanima i Šveđanima. To su protivnici kojima možemo parirati. Realan sam, s Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu. Oni su veliki favoriti, ne samo grupe, nego i cijelog prvenstva. Uostalom, vidim Hrvatsku u finalu s Francuzima - kazao je Stojković za Balkan Handball pa nastavio:

- Ždrijeb je ravnomjeran, sve skupine su teške. Našu odvaja to što smo s domaćinom, a svi će protiv Hrvatske imati veći pritisak. Hrvati će biti motivirani i da nam se revanširaju za poraz u polufinalu Europskog prvenstva 2012., kad smo ih pobijedili u predivnoj atmosferi. Pretpostavljam da će i za njih atmosfera sad biti predivna. To su utakmice zbog kojih vrijedi igrati i baviti se sportom. U takvim utakmicama sazrijevate kao igrač, u sportskom i psihološkom smislu. S jedne strane mi je drago, a s druge znam da su za nas mečevi sa Islanđanima i Šveđanima odlučujući. Kad bi prenijeli dva boda, mogli bismo tražiti svoje šanse sa Bjelorusima i Norvežanima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe