Obavijesti

Sport

Komentari 0

Namještena Dinamova utakmica iz 2004. godine?!

Namještena Dinamova utakmica iz 2004. godine?!
1

Utakmicu Dinamo - Elfsborg odigranu prije tri godine navodno su namjestili poljska mafija i sudac Slupnik. Dinamo je morao dobiti dva razlike

VIDEO

Opsežna istraga poljske policije o namještanju nogometnih utakmica uključuje i - zagrebački Dinamo. U cijelu priču igrači i čelnici Dinama nisu izvravno upleteni. Glavni akter u aferi je sudac Krzyszof Slupnik. On je navodno u suradnji s poljskom mafijom dogovorio da utakmica Kupa Uefe iz sezone 2004/05. završi s dva gola razlike. A završilo je 2-0. Dinamo je u uzvratu odigrao 0-0 i prošao u Ligu Uefe, a Slupnik je za "odrađivanje zadatka" nagrađen s 10.000 eura...
Poljski dnevni list Polska kontaktirao je suca Slupnika, koji je, naravno, demantirao ovu priču. Poljski novinari tvrde kako je Slupnik imao potporu ostatka sudačke postave, a jedini koji ništa nije znao bio je linijski sudac Mariusz Kowalski.
- Sjećam se te utakmice, ali nisam ništa čuo o korupciji. Sama pomisao da postoji lažiranje u međunarodnim utakmicama zvuči mi nevjerojatno - rekao je Kowalski.
Neoborive činjenice govore kako je na pobjedu Dinama od dva razlike u toj zagrebačkoj utakmici zaprimljeno neobično puno uplata. I to vrlo visokih. S druge strane, pomalo je neobično da je u spornoj utakmici jedan igrač Dinama - isključen! Andre Mijatović je pri rezultatu 1-0, u 52. minuti utakmice, dobio drugi žuti karton. Teško je vjerovati da bi sudac koji namješta utakmicu na taj način radio sam protiv sebe...
- Pokaže li se da su ova nagađanja točna, slučaj ću odmah prijaviti Uefi - rekao je Michał Listkiewicz, aktualni predsjednik Poljskoga nogometnog saveza.
Dokažu li se sve ove priče, Dinamo sasvim sigurno neće biti kažnjen, jedini koji će platiti danak nepoštenju je sudac Slupnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba