Obavijesti

Sport

Komentari 9

Napadačima prazne puške: Svi zajedno postigli su nula golova

Napadačima prazne puške: Svi zajedno postigli su nula golova
1

Napadači? Najveće zvijezde Eura poput Cristiana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića, Roberta Lewandowskog, pa i Marija Mandžukića nisu među strijelcima

VIDEO

Cristiano Ronaldo puca odakle se sjeti, ali lopta neće u gol. Niti jedan od 20 njegovih udaraca nije završio u mreži na prvim dvjema utakmicama na Euru, a onaj jedan koji je poništen je zbog zaleđa.

Mario Mandžukić zapucao je sedam puta, Zlatan Ibrahimović šest, a Robert Lewandowski i Thomas Müller po dva, ali još se nitko od njih nije upisao u strijelce.

- Prema meni prvi razlog za to je zasićenost nakon dugačkih sezona u klubovima, taj segment pristupa i želje izaziva manju koncentraciju i učinak - smatra trener Igor Pamić, i sam nekad klasni napadač.

- Kod Ronalda i Ibre dodatni je problem taj što je igra reprezentacije podređena njima, a suigrači im nisu na razini onih u klubovima, a od njih svi očekuju čuda, što stvara nervozu - objasnio je Pamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posebna je priča Mandžukić, koji ne zabija, ali radi toliko drugih stvari.

- Sezona u Juventusu nije mu donijela puno samopouzdanja, nije se nazabijao, a znamo koliko napadačima znače golovi. U boljoj psihološkoj situaciji bi bolje reagirao protiv Češke i zabio za 3-0 - kaže Pamić, ali staje u Mandžinu obranu.

- On se strahovito troši u fazi obrane, triput više od ostalih spomenutih napadača, a onda pada mogućnost realizacije. Njegova koncentracija usmjerena je na druge stvari, a opsjednutost golom mu stvara nervozu. On je žrtva sustava naše reprezentacije, ali je najbitnije da sustav funkcionira. Možda bi Kramarić, kao potpuno drukčiji profil napadača, donio novu dimenziju, ali ne bi nadomjestio Mandžinu energiju i pitanje je bi li se toliki prostor otvarao za druge i bismo li dolazili u toliko šansi - zaključio je Pamić, kojeg je od svih napadača na Euru najugodnije iznenadio Talijan Pelle.

- On je za mene otkriće, zapeo mi je za oko, ali njegova je igra vjerojatno i zasluga trenera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener