Obavijesti

Sport

Komentari 1

Napadi na autobuse: Ubili su dvojicu, Adebayor se povukao

Napadi na autobuse: Ubili su dvojicu, Adebayor se povukao
2

Napad bombama na autobus dortmundske Borussije nije prvi ovakav slučaj u nogometnom svijetu. Prije sedam godina izrešetali su autobus Togoa, ubili su dvojicu članova stožera reprezentacije...

VIDEO

Napad koji njemačka policija nije okarakterizirala kao teroristički, ali je kao pokušaj ubojstva, potresao je nogometni svijet. Tri bombe eksplodirale su u Dortmundu na ruti autobusa koji je igrače Borussije vozio na utakmicu protiv Monaca u Ligi prvaka.

Udarni val jedne od bombi razbio je stakla na busu, a od krhotina je ozlijeđen igrač Marc Bartra, koji je završio na operaciji. Utakmica je odgođena i prebačena za sljedeći dan, a mjere sigurnosti podignute su na najviši stupanj. 

Najteži napad ovakve vrste dogodio se 2010. godine kad je izrešetan autobus togoanske nogometne reprezentacije tijekom Afričkog kupa nacija. Napadači su zapucali na bus i ubili vozača i dvojicu članova reprezentacije.

Prije dvije godine maskirani napadači napali su autobus turskog Fenerbahčea. U pucnjavi je ozlijeđen vozač, a tursko prvenstvo je bilo u prekidu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Adebayor se povukao nakon napada na autobus

Siječanj 2010. godine, nogometaši Togoa putuju na Afrički kup nacija. Tijekom vožnje autobusom prema Angoli, pobunjenici su napravili zasjedu i zapucali na bus koji je prelazio granicu DR Konga i ulazio na teritorij Angole.

Ubili su vozača autobusa i još dvojicu članova stožera togoanske reprezentacije, a ranili dvojicu liječnika reprezentacije te igrače Kodjovija Obilalea i Segea Akakpoa.

Togo se nakon napada povuka s Afričkog kupa nacija, a Emmanuel Adebayor objavio je kako više neće igrati za reprezentaciju i riskirati život.

U Turskoj prekinuli prvenstvo

Igrači Fenerbahčea vraćali su se s gostovanja kod Rizespora 2015. godine nakon pobjede kojom su preuzeli vrh ljestvice. Dok su se vozili autocestom u smjeru zračne luke netko je zapucao na njihov autobus. 

- Nakon što je vozač pogođen, zaštitar je uzeo volan i zaustavio autobus. Da nije bilo njega sletjeli bismo s litice - rekao je član Fenerbahčeova upravnog odbora

Vozač je prebačen u bolnicu i preživio je.

Nitko od igrača nije stradao, ali klub je zatražio prekid prvenstva.

- S obzirom da je prolivena krv, vrijeme je da nogomet stane. Prema našem mišljenju natjecanje mora biti prekinuto dok se ne razjasni napad - objavio je klub.

 

Njihov apel je urodio plodom. 

- Vjerujemo da se radilo o terorističkom napadu kojemu cilj nije bio Fenerbahče, već cjelokupni turski sport i zato smo odlučili odgoditi sve prvenstvene i kup utakmice na tjedan dana - izjavio je tada predsjednik saveza Yildirim.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...