Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Napokon će i Antolić zaigrati pred 40-ak tisuća navijača...'

'Napokon će i Antolić zaigrati pred 40-ak tisuća navijača...'
1

Dolazak Eduarda dokaz je koliko raste poljska liga. Čuo sam se i s Antolićem, ovo je velik izazov za njega, prvi put je u inozemstvu, rekao je još jedan Dinamov igrač u Poljskoj, Mario Šitum, koji igra u Lechu

VIDEO

Proljetni dio poljske Ekstraklase izazvat će veliko zanimanje hrvatske nogometne javnosti. U borbu za naslov prvaka otvoreno kreću Legia i Lech Poznan na čijim klupama sjede Romeo Jozak i Nenad Bjelica. Hrvatske boje u redovima Lecha brani i Mario Šitum, dok će Legia u proljetni dio sezone ući snažnija za još dva Hrvata, Domagoja Antolića i Eduarda da Silvu.

No, to nije sve, od naslova prvaka još se nije oprostila niti Jagiellonia Bialystok čija je glavna obrambena karika Ivan Runje.

- Zadovoljan sam prvim dijelom sezone, ali uvijek može bolje. Krenulo me odlično, odigrao sam nekoliko jako dobrih utakmica u Europi, ali i prvenstvu, a mi smo odmah bili prvi na ljestvici. I tada su krenuli pehovi. Ozlijedio sam se, pa onda još jednom, tako propustio nekih mjesec dana. Tu nam se poklopila i rezultatska kriza, a na kraju sam se vratio i odradio još nekoliko utakmica prije finiša jeseni - rekao je u razgovoru za Goal Mario Šitum, standardni krilni igrač Lecha, pa nastavio:

- Sada smo na dva boda od vodeće Legije, no sezona je tek na pola. A mi smo i dalje nadomak vrha. Borba za naslov je jako neizvjesna, uz nas i Legiju tu su još Gornik Zabrze i Jagiellonia Bialystok. Mislim da mi dominiramo kvalitetom, ali na ljeto je stiglo dosta novih igrača i to nije bilo lako uskladiti. Nije u nogometu jednostavno kupiti 10 igrača, pa da to odmah funkcionira. Vidimo to i po primjeru Milana. Nije sve u novcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Cro Legia: Eduardo da Silva uzeo devetku, Antolić sedmicu
Cro Legia: Eduardo da Silva uzeo devetku, Antolić sedmicu

U Poljskoj će biti vrlo zanimljivo u nastavku sezone...

- Mi smo prošli najopasniju fazu, a što ćemo dulje biti na okupu, to će biti bolje. Ma po svemu smo najbolji, vjerujem da ćemo to dokazati i na proljeće. Imamo i odličan raspored, u playoffu ćemo od 11 utakmica čak sedam puta biti domaćini. Sve će biti kako treba, samo Bože daj zdravlja.

Hrvati u Poljskoj rade odličan posao, prve dvije momčadi lige (Legia i Lech Poznan) vode Romeo Jozak i Nenad Bjelica...

- Ma mi smo poznati u nogometu, to me nimalo ne čudi. Pa pogledajte što naši igrači rade po najjačim ligama svijeta, a sada je došao red i na hrvatske trenere. Koji znaju svoj posao, a sada konačno vode i ozbiljne klubove. Mi smo nogometna nacija, talentiraniji smo od ostalih, ovaj uspjeh naših trenera je odlična stvar za hrvatski nogomet. I oni će sada i nekim drugim hrvatskih stručnjacima 'otvoriti vrata'. Kao što su ih nama igračima u Poljskoj prije otvorili Ivica Vrdoljak ili pokojni Ivan Turina.

Vi ste u Lechu kao posuđen igrač Dinama, mijenja li se što na tom planu? Postoje li naznake kako će vas Lech uskoro otkupiti?

- Lech me do svibnja može otkupiti. Za sada je sve pozitivno, svi su zadovoljni mojim igrama i kruže priče kako će me otkupiti. Predsjednik kluba je pravi biznismen, on na sve gleda s poslovne strane. I svugdje mora biti financijske računice. No, to je nogomet i tu se ništa ne zna unaprijed, a vjerujem kako će sve na kraju ovisiti o našem rezultatu.

U vašeg glavnog konkurenta Legiju stigao je Domagoj Antolić...

- Ma svi znamo za Antolu, koliko je on značio Dinamu, pa i kakav je igrač. Žao mi je što je otišao u suparničku momčad, ali sigurno će ih dodatno podići. Kontaktirali su me i iz mojeg kluba, znaju već sve o njemu, ali to je nogomet. U Legiji ima puno naših ljudi, imat će i lakšu prilagodbu, drago mi je zbog njega i tog transfera. Čuli smo se, ovo je za njega veliki izazov, prvi je put otišao u inozemstvo. Pa neka osjeti pune stadione, kako je igrati pred 40-ak tisuća gledatelja.

Pjaca je opet u plavom dresu: Schalke mi je bio prva opcija...
Pjaca je opet u plavom dresu: Schalke mi je bio prva opcija...

Jesu li već između pale vas i prve prijetnje?

- Ha, ha, ma nisu, pa mi smo kućni prijatelji. Njemu želim sve dobro u životu, sve kao i sebi. Ali, evo on je tu potpisao na tri godine, pa neka malo pričeka za naslov prvaka. Neka meni ostavi ovaj, pa on titule ganja sljedećih sezona, ha, ha. Čuli smo se, raspitivao se kod mene o poljskoj ligi, Varšavi, svemu pomalo. Siguran sam da će on ovdje dominirati, nemaju Poljaci igrača takvih kvaliteta. Tu su većinom 'ratnici' bez nogometnog umijeća i vica u igri, Antolić će tu biti pravi. Ne bojim se ja za njega.

Marija Šituma smo zvali i nekoliko sati kasnije, u Legiju je tada stigao i Eduardo da Silva...

- Uh, očito Legia stvara opasnu momčad. Bit će gusto, jako gusto. Očito je i poljska liga počela dobivati na težini, nije ona baš tako jednostavna kao što ljudi kod nas to misle. Eduardo? Ma on je klasa, gdje god došao, uvijek je zabijao. A nema sumnje, tako će biti i u Poljskoj - završio je Mario Šitum.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram