Obavijesti

Sport

Komentari 12

Napoli u finalu, Bayern nakon penala dalje, Lyon izbacio PSG

Napoli u finalu, Bayern nakon penala dalje, Lyon izbacio PSG
3

U nacionalnim kupovima igranim diljem Europe Bayern je nakon penala izborio finale preko Borussije M. Napoli je dobio Sienu, Lyon je svladao PSG u Parizu 3-1

VIDEO

Nakon što je u utorak Borussia Dortmund tek poslije produžetaka prošla u finale njemačkog DFB Pokala, isto su boljim izvođenjem jedanaesteraca napravili i nogometaši Bayerna.

Utakmica Borussije Mönchengladbacha i minhenskog Bayerna završila je nakon 120 minuta igre bez pogodaka pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Inače, Bayern je tijekom susreta bio bolji sastav i bilo bi nepravedno da nije uspio izboriti finale.

Nakon što su u prve dvije serije nogometaši oba sastava bili precizni (Daems, Herrmann - Alaba, Ribery), Dante i Nordtveit (oba Borussia) su u trećoj odnosno četvrtoj promašili svoje udarce i omogućili Bayernu da se plasira u finale. Mirni su u spomenutoj trećoj i četvrtoj seriji za Bayern ostali Lahm i Kroos. Bayern je slavio i četvrti put zaredom u DFB Pokalu nakon što je pobjednik utakmice morao biti odlučen jedanaestercima.

Finale će tako igrati dva trenutno najbolja sastava Bundeslige Borussia Dortmund i Bayern, a utakmica će biti odigrana 12. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

DFB Pokal, polufinale:

Borussia (M) - Bayern 0-0, 2-4 penali

Talijanski kup: Nakon Juvea u finale ušao i Napoli

U finalu talijanskog nogometnog Kupa će igrati Juventus i Napoli. Juventus je svoj polufinalni posao, i to u produžecima protiv Milana, obavio u utorak, dok je 24 sata kasnije put do finala pronašao Napoli.

U prvom polufinalnom ogledu je Napoli poražen kod Siene 2-1, ali je na svom stadionu nadoknadio zaostatak pobjedom 2-0 i s ukupnih 3-2 ušao u finale. Već nakon pola sata utakmice u Napulju domaćin je nadoknadio minus od dva gola, jer je vodio 2-0.

Prvo je u 10. minuti Vergassola pogodio vlastitu mrežu, dok je u 30. najbolji domaći strijelac Edinson Cavani zabio drugi pogodak za domaću momčad.

Napoli je nakon toga mudro čuvao prednost, makar je mogao zabiti i još koji gol za mirniju završnicu, dok je Siena bila nemoćna u svojim nastojanjima da se domogne produžetaka ili prolaza.

Talijanski kup, polufinale (uzvrat):

Napoli - Siena 2-0, prva utakmica 1-2 (Vergassola 10-ag, Cavani 30)

Francuski kup: Lyon pobijedio PSG u Parizu

Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale francuskog nogometnog Kupa nakon pobjede kod PSG-a 3-1. Bio je to veliki derbi u četvrtfinalu i vjerojatni "finale prije finala".

Prije nekoliko kola u francuskom Le Championnatu te su dvije momčadi odigrale na Gerlandu fantastičnu utakmicu. Završilo je tada bez pobjednika (4-4), a nakon prvog dijela današnjeg ogleda mogao se namirisati sličan rezultat. Naime, nakon 45 minuta je Lyon vodio 2-1, no do kraja je postignut samo još jedan gol, a lopta se zakotrljala u domaćoj mreži.

Poveo je domaćin golom Nenea u 19. minuti iz penala, no Lyon je okrenuo rezultat u svoju korist pogocima Šveđanina Källströma u 25. i Argentinca Lopeza u 39. Na kraju, u 92. minuti, domaće je nade definitivno ugasio Gomis. Hrvatski nogometaš Dejan Lovren je odigrao svih 45 minuta za Lyon, te je jedini požutio u sastavu "lavova".

U još jednom prvoligaškom ogledu Rennes je u gostima pobijedio Valenciennes 3-1, a posao je gostima bio olakšan od 42. minute kada je pocrvenio domaći igrač Kadir.

Poluprofesionalni francuski nogometni klub Gazelec Ajaccio plasirao se u polufinale Francuskog kupa iznenadivši drugoplasirani sastav prve lige - Montpellier.

Yohan Bocognano bio je strijelac jedinog pogotka utakmice u 75. minuti, a istim je trećeligaš stigao do najboljeg rezultata u klupskoj povijesti. Montpellier je bio dominantniji tijekom cijele utakmice, ali tu dominaciju nije uspio pretvoriti u pogodak.

Ovaj veliki uspjeh trećeligaša dolazi manje od 24 sata nakon što je Quevilly, također sudionik treće francuske lige, izbacio Marseille nakon produžetaka s 3-2. Podsjetimo, Marseille je četvrtfinalist najjačeg europskog klupskog natjecanja - Lige prvaka.

Francuski kup, četvrtfinale:

PSG - Lyon 1-3 (Nene 19-11m / Källström 25, Lopez 39, Gomis 90+2)

Valenciennes - Rennes 1-3 (Samassa 32 / Pitroipa 12, Boye 53, Hadji 87)

Gazelec Ajaccio - Montpellier 1-0 (Bocognano 75)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj