Obavijesti

Sport

Komentari 19

Velika glupost Litavca! 'Takve stvari dogode se kad ne paziš'

Velika glupost Litavca! 'Takve stvari dogode se kad ne paziš'
1

Baguzis se okrenuo u više navrata, mislio je da je nemoguće da ga netko stigne jer smo svi bili izmoreni. Međutim, kada se po zadnji put okrenuo rekao sam si: "Idem ga probati stići". Tako je nastao šaljivi video

VIDEO

Dogodilo se to na Men's Sevens Trophy 2017 (Rugby 7's ili inačica koja se igra na Olimpijskim igrama). Cijelo seniorsko prvenstvo podijeljeno je na dva dijela, tj. dva turnira. Prvi se održao u Ostravi u Češkoj u lipnju 2017. gdje je reprezentacija završila peta od 12 momčadi (bodovi se sakupljaju za drugi turnir).

I dva tjedna kasnije drugi turnir održao se u rumunjskom Bukureštu. Tamo smo završili na šestom mjestu, također od 12 momčadi. Ovaj potez konkretno dogodio se na utakmici između Hrvatske i Litve, utakmici četvrtfinala kupa. Sam potez dogodio se u 3. minuti utakmice pri rezultatu 0-0, a Litva nas je na kraju pobijedila 21-0.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Glupost Domantasa Baguzisa koja je obišla ragbi svijet

Ime dotičnog Litavca je Domantas Baguzis. On je krilni igrač, ima 25 godina, visok je 196 centimetara i težak 106 kilograma.

Poanta priče je da je Rugby 7's vrlo iscrpljujuć i naporan turnir na kojem variraju više oblika potrošnje energije i igrači moja biti na visokom nivou u aspektu kondicije, snage, koordinacije, brzinske izdržljivosti i tako dalje. Pošto je napad dugo trajao i pošto je na Rugby 7's nepisano pravilo da nakon što si prošao zadnju liniju obrane, i ako si siguran da te nitko neće stići, usporiš i uzimaš vremena da se tvoji igrači odmore. Lakše je igrati napad nego obranu.

Ali pošto se Baguzis okrenuo u više navrata, mislio je da je nemoguće da ga netko stigne jer smo svi bili izmoreni i previše metara ga je dijelilo od zadnjeg igrača obrane. Međutim, kada se po zadnji put okrenuo rekao sam si: "Idem ga probati stići". Jer, na Rugby 7's je također nepisano pravilo - uvijek prati do kraja jer nikad ne znaš. U povijesti se događalo da igračima na zadnjim metrima pred polaganje pukne zadnja loža ili im ispadne lopta u polaganju ili ih jednostano suparnički igrač stigne.

Ovaj događaj je kombinacija njegove nepažnje i nonšalantnosti te moje ustrajnosti i ne odustajanja.

U tom trenutku sam se osjećao zaista odlično. Veliki sam radnik na terenu i uvijek odradim posao do kraja. Posao uvijek treba do kraja odraditi jer ne događa se svaki put da igraš na nacionalnom nivou. Treba pokazati srce na terenu.

Trenutak sam po sebi odvio se jako brzo i nitko od mojih suigrača nije praktički niti vidio što se dogodilo. Svi su pognuli glave od umora. No, ovaj spektakularan događaj nije promaknuo našoj klupi i treneri su bili oduševljeni, kao i publika. Osjećao sam se kao da sam nas vratio u igru.

Dečki su mi čestitali na požrtvovnosti i na odličnom potezu te na kraju krajeva srcu koje treba pokazati na terenu. Posebno ponosan bio je izbornik Vlado Ursić.

Kasnije se nismo baš sprdali na potez Baguzisa, ipak smo bili razočarani svojim igrom jer smo imali prilike koje nismo realizirali i naposljetku smo kažnjeni teškim porazom.

*Antonio Stojanovski je hrvatski ragbijaški reprezentativac. Ima 23 godine i igra na poziciji krila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe