Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Naši juniori izdominirali su SP i osvojili šest zlatnih medalja!

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom trenera Zdenka Suša napravila je veliki uspjeh osvojivši 6 zlatnih i 2 brončane medalje. Održavalo se Svjetsko prvenstvo u kuglanju za juniore

Foto: 24sata.hr
3 komentara

Završilo je XII. Svjetsko prvenstvo u kuglanju za juniore U-18 koje se održalo u Njemačkom Dettenheimu. Hrvatska reprezentacija pod vodstvom trenera Zdenka Suša napravila je veliki uspjeh osvojivši 6 zlatnih i 2 brončane medalje. U ponedjeljak je na rasporedu bilo ekipno natjecanje za juniorke, gdje su naše juniorke u sastavu Tea Dragičević (617), Venesa Bogdanović (122) +
Ivana Neralić (393), Matea Juričić (600) i Tamara Sinković (594) ukupno srušile 2326 čunjeva, te osvojile zlato ispred domaćih Njemica za 2 čunja, treća je bila Slovenija sa srušenih 2281 čunjem.

Nakon juniorki u utorak su juniori na ekipnom natjecanju osvojili odlično 3. mjesto srušivši ukupno 2330 čunjeva, prva je bila Austrija sa srušenih 2387 čunjeva, druga Njemačka sa srušenih 2371 čunjem. Hrvatska je nastupila u sastavu Mihael Grivičić (604), Borna Bakran (584), Marin Rosandič (578), Luka Požega (562) i Martin Latinović. Novo zlato Hrvatska je osvojila u srijedu kada su na rasporedu bili tandemi, Luka Požega i Mihael Grivičić odličnom igrom pobijedivši Estoniju, Austriju, Mađarsku i u finalu Francusku postali su svjetski prvaci u tandemu.

U četvrtak ujutro igrao se Tandem MIX gdje je naš tandaem Matea Juričič i Mihael Grivičič osvojio novo zlato za Hrvatsko, Matea i Mihael u sva četiri meča nisu prepustili protivnicima ni jedan set, pobijedili su Poljsku, Rumunjsku, Francusku i u finalu Slovačku. Zadnji dan prvenstva igralo se pojedinačno, 24 najboljih pojedinaca iz ekipnog djela izborilo je nastup u finalu. Matea Juričić srušivši 633 čunjeva postala je svjetska prvakinja pojedinačno i u kombinaciji, a uz to srušila je i svjetsko rekord u kombinaciji (1233 čunjeva), u žetvi medalja pridružila joj se i Tea Dragičević koja je finalu srušila 591 čunj čime je s ukupno srušenih 1208 čunjeva osvojila drugo mjesto u kombinaciji, te 7. mjesto pojedinačno od naših juniorki u finalu je nastupila i Tamara Sinković, te osvojila 5. mjesto u kombinaciji (1177 čunjeva) i 8. mjesto pojedinačno (583).

U muškom finalu nastupili su Borna Bakran (580) - 13. mjesto, Marin Rosandić (571) - 16. mjesto i Mihael Grivičić (571) - 17. mjesto. Odličnim igrama naših reprezentativaca Hrvatska je osvojila zlato u poretku nacija, ispred domaćina Njemačke, te treće Austrije. Nakon velikog uspjeha juniora danas počinje Ekipno prvenstvo svijeta za seniore čija završnica će biti iduću subotu.

Naši partneri pišu
Message