Obavijesti

Sport

Komentari 2

Nastavlja se hrvatski uragan! Rukometašice razbile Tursku

Nastavlja se hrvatski uragan! Rukometašice razbile Tursku
1

Nakon dva kola u kvalifikacijskoj skupini 6 na vrhu je Hrvatska sa četiri boda. Aktualni europski i svjetski prvak Francuska, koja večeras igra protiv Islanda, ima dva boda, a Turska i Island su bez bodova

Nakon uvjerljive pobjede protiv Islanda (29-8) prije četiri dana u Osijeku, hrvatske rukometašice su u nedjelju u Eskisehiru lakoćom dobile Tursku sa 30-21 (16-8), te su na najbolji način krenule u kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Najefikasnija hrvatska igračica bila je Valentina Blažević sa osam pogodaka, a Paula Posavec i Dora Krsnik zabile su po pet golova. U redovima Turske istaknula se Yagmur Toprak sa četiri gola.

Nakon dva kola u kvalifikacijskoj skupini 6 na vrhu je Hrvatska sa četiri boda. Aktualni europski i svjetski prvak Francuska, koja večeras igra protiv Islanda, ima dva boda, a Turska i Island su bez bodova.   

Kvalifikacije se nastavljaju u ožujku sljedeće godine, kada Hrvatska igra dvije utakmice protiv Francuske, kod kuće i u gostima. Najbolje dvije reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacijskih skupina izborit će plasman na Europsko prvenstvo, koji će biti odigrano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. prosinca 2020. godine. (bt)