Sport

Komentari 3

Navijač Chelseaja završio u zatvoru zbog rasističkih poruka

Navijač Chelseaja završio u zatvoru zbog rasističkih poruka

Spursi su na putu za Auschwitz, napisao je Nathan Blagg kojemu je sudac Michael Hamilton odredio zatvorsku kaznu u trajanju od osam tjedana za što smatra da je primjerena kazna

Navijač Chelseaja osuđen je na osam tjedana zatvora zbog objavljivanja rasističkih i antisemitskih poruka na društvenim mrežama.

Nathan Blagg (21) priznao je krivnju po sedam točaka za slanje uvredljivih poruka između rujna 2020. i veljače 2021. Pisao je antisemitske i rasističke tweetove navijačima Tottenhama, uključujući fotografije koje se odnose na logor Auschwitz.

Nathan Blagg court case

Blagg je na Twitteru objavio fotografiju tračnica koje vode do koncentracijskog logora Auschwitz, uz naslov "Spursi su na putu za Auschwitz".

Sudac Michael Hamilton rekao mu je da bi samo trenutačni pritvor bio primjerena kazna za tweetove koje smatra "gnusnim i uvredljivim".

Nedavno je engleski navijač, koji je snimio sebe kako izgovara rasističke uvrede na račun Marcusa Rashforda, Jadona Sancha i Bukayo Sake nakon izgubljenog finala Eura 2020., osuđen u Londonu na deset tjedana zatvora.

Najčitaniji članci