Obavijesti

Sport

Komentari 11

Navijači Intera u šoku: Conte odlazi nakon osvojene titule!

Navijači Intera u šoku: Conte odlazi nakon osvojene titule!

Najveći razlog je ogromna kriza koja je pogodila Inter. Vlasnici će morati prodavati, a Conte je očekivao pojačanja za Ligu prvaka. I tu su se razišli Nerazzurri i talijanski stručnjak

VIDEO

Navijači i igrači Intera i dalje su u slavljeničkoj atmosferi. Prije nekoliko dana žestoko su na ulicama Milana proslavili prvi naslov Serie A nakon 11 godina, no Gazetta dello Sport donosi vijest koju baš nitko nije očekivao.

Pokretanje videa...

00:05

Antonio Conte (51) doveo je Nerazzurre do naslova u svojoj drugoj sezoni i to dominantno, ali navedeni talijanski list tvrdi kako mu je utakmica protiv Udinesea bila posljednja na klupi Intera! Naime, vijest o odlasku trebala bi biti potvrđena u sljedećih 48 sati. 

Kako to, pa zašto? Pitaju se navijači Intera. Nadali su se kako će s njim napasti što bolji rezultat u Ligi prvaka sljedeće sezone, no slavlje se pretvorilo u tugu. Conte se nije posvađao ni s kim od igrača ni čelnika, nego je problem velika kriza u koju su zapali vlasnici kluba, odnosno kineska korporacija Suning. Potrebni su veliki rezovi pa je tako predsjednik Steven Zhang još ranije najavio kako će smanjiti plaće igračima za 20 posto. 

Champions League - Group F - Inter Milan v SK Slavia Prague

Conteu nije to zasmetalo, niti to što bi mu smanjili plaću koja je trenutno na 12 milijuna eura što ga čini najplaćenijim trenerom u Italiji, nego saznanje da neće moći pojačati momčad za Ligu prvaka. Htio je napraviti veliki rezultat u najjačem klupskom natjecanju nakon ispadanja u grupi, zadržati aktualne igrače i dovesti još pokoje pojačanje. Nadao se da će imati podršku Uprave zbog naslova u domaćem prvenstvu, ali realnost je drugačija. Klub je dubokom minusu, vlasnici su dužni igračima plaće, a još im nisu isplatili ni premije. Pa ne bi dobio pojačanje, nego bi čak i ostao bez najvećih zvijezda zbog održivosti kluba.

Serie A - Inter Milan fans celebrate winning Serie A

Glavni razlog je korona virus koja je teško pogodila svjetsko gospodarstvo, a nastradalo je i kinesko. Kako bi oporavili svoje gospodarstvo, kineske vlasti su tamošnjim biznismenima zabranili da novac od prihoda ostvarenih u Kini ulažu u inozemstvo. A to je bacilo na koljena Inter jer korporacija Suning ima 68.55 posto vlasništva. Zbog dugova su i ugasili svoj klub Jiangsu, koji se natjecao u kineskoj ligi. 

I tako se Inter našao u ogromnim problemima uoči početka sezone. Ovaj kontroverzni talijanski stručnjak stvorio je sjajnu klapu u Interu. Momčad je bila fantastična ove sezone, no čini se da im snove kvari ono što danas pokreće nogomet. A to je novac. Nikada nije napravio upečatljiv rezultat u Ligi prvaka i smatrao je da to može s Interom. No, ispriječila se kriza koja je pogodila klub.

Ali, Conte nije taj koji se mora brinuti za svoju budućnosti. Odmah nakon vijest o njegovom odlasku, koja se proširile poput munje, dolaze glasine kako ga na svojoj klupi želi vidjeti Real Madrid. Klub sa Santiago Bernabeua bi mogao ostati bez Zinedinea Zidanea koji je blizu odlaska, a Interovi problemi su im došli u najboljem mogućem trenutku jer bi besplatno mogli dobiti veliko trenersko ime. Ipak, svatko bi htio na klupi vidjeti trenera koji je osvojio tri Serie A s Juveom, jednu s Interom i Premier ligu s Chelseajem. Takve trenere teško je naći.

Internazionale v Udinese - Serie A - Giuseppe Meazza

Pitanje je i što će biti s brojnim zvijezdama koje su se vezale uz Contea. Teško će s takvim minusom klub zadržati Lukakua kojeg u svojim redovima žele vidjeti mnogi europski klubovi, a njegova prodaja bila bi ravna samoubojstvu jer je riječ o najboljem igraču koji je utrpao ove sezone 24 gola i bio je nevjerojatno važan kotačić u osvajanju naslova.

Serie A - Inter Milan v AS Roma

No nas najviše zanima što će biti s Hrvatima. Ivan Perišić (32) i Marcelo Brozović (28) imaju ugovore do sljedećeg ljeta, Perišić polako dolazi u pozne godine, ali što se tiče Broza, nije tajna da ga već dulje vrijeme žele najveći europski klubovi. Što će na kraju biti, saznat ćemo uskoro.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani