Sport

Komentari 0

Navijači na EP-u u Zadru nakon godinu dana praznih tribina?

Navijači na EP-u u Zadru nakon godinu dana praznih tribina?

Nadamo se podršci, to bi nam bio dodatni vjetar u leđa, rekla je kapetanica hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris. Hrvatice će igrati protiv Bjelorusije, Mađarske, Italije, Slovačke i Švicarske

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u četvrtak je u Beogradu doznala protivnice na predstojećem Europskom prvenstvu koje se od 19. kolovoza do 4. rujna igra u Zadru, Beogradu, Plovdivu u Bugarskoj te Cluj-Napoci u Rumunjskoj.

Bjelorusija, Mađarska, Italija, Slovačka i Švicarska bit će protivnice izabranicama Danielea Santarellija. U savezu se nadaju kako bi na tribnama doma Krešimira Ćosića trebalo biti publike.

- Naizgled možda laganija skupina, uz velikog favorita Italiju, no svaka reprezentacija koja se plasira na Europsko prvenstvo zaslužuje respekt, tu nema slabih suparnika. Naši se ciljevi znaju, plasman u drugi krug svakako, što mislim da možemo kroz ovu skupinu i ostvariti. Moram istaknuti da je nama velika čast biti jedan od organizatora ovog Eura, ali i velika obveza, te da ćemo to pokušati iskoristiti na najbolji mogući način kao promociju naše odbojke ali i naše zemlje - rekao je predsjednik odbojkaškog saveza Ante Baković.

Valentina Bifflin, direktorica saveza, govorila je o izazovima domaćinstva.

- Organizacija Eura je veliko priznanje Hrvatskom odbojkaškom savezu, neizmjerno smo na to ponosni, no isto tako znamo da je i velika odgovornost na svima nama. Europsko prvenstvo je ogroman projekt koji zahtijeva puno rada i truda i nadamo se da ćemo ga okruniti ne samo uspjehom već i nakon godinu dana praznih dvorana omogućiti gledateljima da prisustvuju ozbiljnom sportskom spektaklu u predivnom Zadru. Našim djevojkama želimo svu sreću i uspjeh i nadamo se da će upravo ovo natjecanje biti prekretnica u odbojkaškim rezultatima i da će nas vratiti na puteve stare staze slave gdje naša odbojka i treba biti - rekla je.

Na ždrijebu je bila i kapetanica Samanta Fabris. Svaka reprezentacija mogla je birati po jednog protivnika, a Hrvatska je izabrala Italiju.

- Velika nam je čast biti dio ovog natjecanja i sigurno ćemo se potruditi da se svi kod nas osjećaju ugodno. Mi reprezentativke za ovaj ćemo Euro raditi naporno cijelo ljeto, imamo i prije toga Europsku ligu koja će nam pomoći da se što bolje pripremimo. O samoj skupini mogu reći da je za nas dobra, tu je Italija protiv koje nam šanse ipak nisu toliko velike kao protiv ostalih suparnica, jer se sa svima njima možemo dobro nositi. Najvažniji će nam biti zdravstveni bilten, a mi ćemo dati sve od sebe. Nadamo se i mogućnosti prisustva publike na tribinama što bi nama bio dodatni vjetar u leđa - rekla je Fabris.

U osminu finala prolaze četiri najbolje reprezentacije, a nokaut-faza igrat će se u Plovdivu i Beogradu. Naslov brane Srpkinje.

Najčitaniji članci