Obavijesti

Sport

Komentari 83

Osijek želi Bjelicu, on kaže: To je moj grad, moj klub... Zašto ne?!

Osijek želi Bjelicu, on kaže: To je moj grad, moj klub... Zašto ne?!
1

Navijačke priče mogu samo ostati na razini navijačke priče, ali neki se put pokažu istinitima. Jedna takva stiže iz Osijeka. Nenad Bjelica trenutačno nema klub, a navijači bi ga voljeli vidjeti na Gradskom vrtu

VIDEO

Iz Osijeka se, iz krugova bliskih klubu, zakotrljala priča koja bi mogla isprati sva ovosezonska osječka nogometna razočaranja: Osijek priprema milijun eura godišnje vrijednu ponudu kako bi na mjesto šefa struke doveo - Nenada Bjelicu (48)!

Pokretanje videa...

04:07

Čovjek koji je s Dinamom čuda radio u Europi bio je nakon pandemijskog rastanka s Dinamom povezivan sa Betisom i Fenerbahčeom, ima neupitno dovoljno veliko ime za klupu nekog od europskih velikana, ali i u njegovom se rodnom gradu stvara nogometni klub koji želi izaći iz svih dosadašnjih okvira, poletjeti više no ikad u 73 godine povijesti, a tu bi ima domaći majstor legao doslovno savršeno.

Ako doista nađu tih milijun eura po sezoni i ako Bjelica pristane na takvu ponudu. Zasad, Bjelica sve svodi na kuloarske ćakule:

- Nitko me iz Osijeka nije zvao. Dakle, jedino što sada mogu reći jest da su to navijačke priče jer iz kluba me nitko nije zvao - rekao nam je trener koji se s Dinamom rastao sredinom travnja, usred korona-pauze, kada je njegova idila u Maksimiru prekinuta nakon što je Dinamo krenuo u rezanje plaća zbog sve-europskog nogometnog zastoja uzrokovanog Covid-19 pandemijom.

No vrata ni u kojem slučaju nije zatvorio:

- Osijek je moj grad i moj klub, klub mojeg djetinjstva. Tako da... Zašto ne?! - rekao je Bjelica i sa te dvije zadnje riječi, tim jednim jednostavnim pitanjem u trans bacio sve u Slavoniji i Slavonce razasute po svijetu koji, ma gdje bili, od jutra do mraka žive tu bijelo-plavu boju i ljubav prema svom Osijeku.

Dok se čeka službena klupska reakcija, izvori godinama bliski klubu i sjajni poznavatelji nogometnih prilika u Osijeku, off the record tvrde kako se najveći ugovor u klupskoj povijesti već piše i jedino što može poremetiti priču je neka ponuda kakva se ne odbija iz nekog od većih europskih klubova, a kakva bi, s obzirom na ugled i trenersku klasu, lako mogla biti stavljena pred Bjelicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani