Obavijesti

Sport

Komentari 0

Navijači su u Širokom Brijegu pjesmom dočekali Hajdukovce

Navijači su u Širokom Brijegu pjesmom dočekali Hajdukovce
1

Stvorila se nekakva fama o 'Dinamovoj plavoj Hercegovini', koja nema veze s istinom. To je plod Dinamova marketinga, kažu navijači u Hercegovini

VIDEO

Uoči prvog treninga u Širokom Brijegu, igrače Hajduka dočekalo je 30-ak lokalnih navijača, Torcida Hercegovina - kako sami sebe nazivaju. Nosili su veliki transparent 'Dobrodošli u svoju Hercegovinu' i zapjevali 'Ja te volim Hajduče'.

- Puno je razloga za ovakav transparent, prvenstveni je što Hajduk već pet godina nije dolazio na pripreme u Hercegovinu. Stvorila se nekakva fama o 'Dinamovoj plavoj Hercegovini', koja nema veze s istinom. To je plod Dinamova marketinga, kome svaka čast, no najveća krivica ide na račun bivših uprava Hajduka, koje su dugi niz godina uporno zaobilazile Hercegovinu - kaže jedan od vođa skupine, koja je prije dvije godine tadašnjoj upravi Hajduka uputila i otvoreno pismo, u kome su ih pozivali u goste.

Kako je moguće da Hajduk već godinama ne sudjeluje na memorijalu svog bivšeg legendarnog igrača Andrije Ankovića, a Dinamo je svake godine redovito tu - pitaju se Hercegovci, koji su, kažu, dobro organizirani. Putuju na svaku utakmicu, bilo na Poljud ili na gostovanja.

- Ne zaboravite jednu stvar. Hajduk je na pripremama u Hercegovini zadnji put bio 2005. godine i osvojio naslov prvaka. Sad su opet tu i mi smo uvjereni kako ćemo opet slaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navijači Hajduka pokrenuli su široku akciju osnivanja udruga diljem Hercegovine. Prva se slijedećeg tjedna osniva u Ljubuškom, na inicijativu Hajdukova direktora marketinga Ivana Kraljevića, inače rođenog Ljubušaka.

U Hercegovini zadnji put 2006.

Hajduk je dugo zaobilazio Hercegovinu. Zadnju prijateljsku utakmicu 'bijeli' su odigrali u Posušju, u srpnju 2006. godine, kada ih je savladalo Posušje 2-0. Nisu dobro prošli niti na dva zadnja ogleda sa Širokim, s kojim će u petak odigrati prijateljski susret. U lipnju 2006. odigrali su neriješeno 0-0, a u veljači iste godine slavio je Široki golom Abramovića 1-0.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu