Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Navijanje je triput jače nego 2009., ova dvorana je - čudo!'

'Navijanje je triput jače nego 2009., ova dvorana je - čudo!'
1

Čeka nas najvažnija utakmica protiv Švedske. Pobijedili smo uvjerljivo Srbe i Islanđane, ali nemojte očekivati da ćemo se ovako šetati do kraja. Idu sve jači protivnici, kaže Zlatko Saračević

VIDEO

Zaboravimo pobjede protiv Srbije i Islanda, u utorak nas čeka jaka Švedska i najteža utakmica dosad, kazao je pomoćni trener hrvatske rukometne reprezentacije Zlatko Saračević

Hrvatska je s dvije pobjede protiv Srbije (32-22) i Islanda (29-22) u Splitu osigurala drugi krug Eura, a sa Švedskom slijedi završni dvoboj u kojemu je ulog četiri prenosiva boda za skupinu u Zagrebu.

- Naš cilj je jasan, želimo tu pobjedu i četiri boda koji bi nam omogućili mirniji odlazak u Zagreb. Švedska je izgubila od Islanda, ali mislim da su bolja momčad od njih, a na prošlom Svjetskom prvenstvu su igrali najljepši rukomet i nesretno ispali od Francuza. Šveđani igraju brz, moderan rukomet i pogotovo su jaki u tranziciji, a prije ovog Eura ja sam ih vidio vrlo visoko, među osvajačima medalja. Ali to je tako u rukometu, slabije su ušli u utakmicu s Islandom i to ih je koštalo pobjede - kazao je Saračević, koji je zadovoljan kako Hrvatska igra u Splitu.

[SENIORI] I drugi put Split je priredio prekrasnu atmosferu. Pogledajte još jednom kako je bilo na utakmici protiv Islanda.

Posted by Hrvatski rukometni savez on 15. siječnja 2018

Nemojte očekivati da ćemo se ovako šetati do kraja

- Naravno da može i bolje, ali ovo je zasad bilo vrlo, vrlo dobro. Napadački smo jako dobri, a u obrani možemo biti agresivniji i moramo popraviti 6-0 obranu. Bitno je da imamo širinu izbora igrača, 21 kvalitetna igrača i tri vrste obrane. 

Saračević nije htio komentirati rezultate iz porečke skupine koja se u nastavku natjecanja križa sa splitskom. 

- Norveška i Francuska me zasad ne zanimaju. Ponavljam, čeka nas najvažnija utakmica protiv Švedske i samo smo tome posvećeni. Pobijedili smo uvjerljivo Srbe i Islanđane, ali nemojte očekivati da ćemo se ovako šetati do kraja. Idu sve jači protivnici - zaključio je Saračević, koji je posebno pohvalio navijanje u splitskoj Spaladium Areni.

- Mislio sam da će biti teško ponoviti 2009. godinu, ali sada je navijanje, po meni, triput jače. Ova dvorana je čudo, s tribinama udaljenim niti metar od aut-linije, stvarno je neponovljiva.

Karačić: Teško je bez Duvnjaka, ali jaki smo i bez njega

- Sve ide po planu i ondje smo gdje smo htjeli i željeli, kazao je hrvatski rukometaš Igor Karačić na konferenciji za novinare u Splitu. 

Karačić je, uz Luku Cindrića, vodio središnju hrvatsku liniju u pobjedi protiv Islanda (29-22) na Euru u Splitu, a razigravač Vardara je odlično zamijenio ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka

- Pa mislim da smo Luka (Cindrić) i ja funkcionirali odlično. Igramo skupa u istom klubu, ali reprezentacija je nešto drugo i još uigravamo akcije s ostalima. Trebamo se naviknuti na igru s dva razigravača i jednim šuterom. Bez Duvnjaka je teško, ali mislim da je i susret s Islandom pokazao da je Hrvatska jaka i bez njega. 

Karačić smatra da će Švedska biti dosad najteži protivnik. 

- Šveđani su kiksali protiv Islanđana, ali ja i dalje smatram da su nam oni najteži protivnik. I u drugom poluvremenu protiv Islanda su skoro dostigli 10 razlike, a jučer protiv Srbije su pokazali da su jako kvalitetni. Kao i svim Skandinavcima, najbitniji im je protok lopte i nastojat ćemo im ga prekinuti obranom 5-1 - kazao je Karačić, dodavši da je ulog velik. 

- Nije isto prenijeti dva ili četiri boda u drugi krug. No meni osobno je najteža utakmica bila ona protiv Srbije. Za nju smo se pripremali mjesecima, a pritisak je bio nevjerojatan. Ponavljam, tu smo gdje smo htjeli biti, sa Šveđanima igramo za bodove i sve smo bliže cilju.

Men

Mamić: Lako je nama šuterima s Cindrićem i Karačićem

Marko Mamić je protiv Islanda ušao u drugom dijelu i za samo 11 minuta zabio četiri gola. 

- Najbitnije je da ekipa pobjeđuje i igra dobro, onda si sretan kada i ne igraš. No nastojim opravdati povjerenje trenera kada me ubaci u igru. Mislim da sam to uspio protiv Islanda, a zahvaljujući tome što u isto vrijeme igraju i Cindrić i Karačić, nama šuterima je lakše doći do izgledne pozicije. Protiv Švedske će biti dvostruko teže, ali naš cilj je otići do finala i zato vjerujem u uspjeh. Ako ćemo biti pravi, pobijedit ćemo, a puno toga će ovisiti o našoj obrani. Potpisao bih da od Švedske primimo isto 22 gola, koliko su nam zabili i Srbija i Island - rekao je Mamić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke