Obavijesti

Sport

Komentari 9

NBA finale: 'Break' Miamija u Oklahomi za izjednačenje...

NBA finale: 'Break' Miamija u Oklahomi za izjednačenje...
1

Košarkaši Miami Heata slavili su u drugoj utakmici velikog finala NBA lige na gostovanju kod Oklahoma City Thundera 100-96 i tako izjednačili seriju na 1-1...

VIDEO

Miami je sjajno startao u susret i otvorio ga vodstvom 18-2. Imala je floridska momčad najveću prednost plus 17, da bi se Oklahoma nošena domaćom publikom u samoj završnici uspjela vratiti na samo minus 2. Imao je Kevin Durant desetak sekundi prije kraja i šut za izjednačenje, ali je njegov šut iskosa s lijeve strane završio na obruču. Prilikom šuta Durant je smatrao da je bio fauliran od strane LeBrona Jamesa, ali se suci nisu oglasili.

James je predvodio Miami s 32 koša, a pridodao im je 8 skokova i 5 asistencija. Ukupno je 12 koševa James zabio s linije za slobodna bacanja, uključujući posljednja dva na susretu. Dwyane Wade ubacio je 24 koša uz 6 skokova i 5 asistencija, a sjajnu su partiju odigrali i Chris Bosh i Shane Battier. Tako je Bosh ubacio 16 koševa uz 15 skokova, a Battier je pogodio pet trica i završio sa 17 koševa na kontu.

- Znao sam da trebamo više od Chrisa Bosha, bio je senzacionalan. Trebali smo svaki djelić njegove "veličine" večeras i to smo dobili. Dao nam je puno pod košem i i trebamo to opet, opet i opet – komentirao je nakon susreta Miamijev trener Erik Spoelstra.

Prva četvrtina gurnula je Oklahoma City u veliku provaliju iz koje se nisu uspjeli vratiti. Naime, igrači Thundera otvorili su susret promašivši 11 od 12 prvih šuteva. Četvrtina je završila 27-15 u korist Miamija, a na kraju je to bila jedina dionica igre koja je otišla na njihovu stranu. Dovoljno za pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne možemo započeti susret sa 2-18. Ne možemo toliko zaostajati, posebice kod kuće to moramo ispraviti. Moram ostati pozitivan i nastaviti raditi – rekao je Kevin Durant, najbolji strijelac Oklahoma Cityja sa 32 koša.

Russell Westbrook ubacio je 27 koševa, 8 skokova i 7 asistencija, ali je gađao slabih 10-25 iz igre, a susret je otvorio šutom 1-8. James Harden bio je jedini preostali dvoznamenkasti igrač Thundera s 21 košem.

Bio je ovo prvi domaći poraz u deset ovosezonskih utakmica u doigravanju za Thunder koji je u prvoj utakmici finala uspio preokrenuti zaostatak od 13 koševa. Miami je nadskakao Oklahomu (40-36), ubacio je više poena u reketu (48-32) i tu leže razlozi njihovog trijumfa.

Sljedeće tri utakmice serije igraju se u Miamiju počevši od nedjelje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka