Obavijesti

Sport

Komentari 2

NBA finale: Superman je ovog puta na 'krivoj’ strani

NBA finale: Superman je ovog puta na 'krivoj’ strani
6

Kobe Bryant s Lakersima lovi svoj prvi naslov bez Supermana Shaquillea O’Neala. U finalu ga čeka Orlando i Shaqov legitimni nasljednik Howard

VIDEO

Prošle godine svijet je želio finale između starih rivala, Boston Celticsa i LA Lakersa. I dobio ga je. Ove godine čekao se obračun Kobea Bryanta i LeBrona Jamesa. No Dwight Howard i njegov Orlando “pokvarili” su planove. Magic je ušao u prvi finale nakon 1995., kad je momčad s Floride vodio Shaquille O’Neal. Shaq je u međuvremenu devet i pol godina proveo u Lakersima i zajedno s Kobejem osvojio tri naslova prvaka. Čovjek s tetovažom Supermanova znaka na lijevom bicepsu zatim je otišao u Miami i osvojio još jedan naslov, dok Kobe i dalje čeka svoj prvi nakon Shaqova odlaska iz Los Angelesa.
A baš protiv Orlanda bi mu jako dobro došao. O’Neal je jedini košarkaš koji se pod košem može nositi s Dwightom Howardom, svojim legitimnim nasljednikom u ulozi najdominantnijeg centra lige. Ali i u ulozi Supermana, jer Howard je lani osvojio natjecanje u zakucavanju noseći plašt slavnog superjunaka.
No za osvojiti šampionski prsten nije dovoljno imati najboljeg igrača, pa bez obzira što je Kobe vjerojatno najbolji košarkaš svijeta, mnogi se slažu da bi Orlando mogao biti blagi favorit jer ima - bolju momčad. Rashard Lewis, Hedo Turkoglu, Rafer Alston, pa možda i oporavljeni All Star igrač Jameer Nelson bolja su podrška Howardu nego što Bryant ima u Gasolu, Bynumu, Odomu i Vujačiću.
Finale počinje večeras u LA-u, pa se igra u ritmu nedjelja - utorak - četvrtak dok netko ne dobije četiri. Spektakl je zajamčen!

BARRACK OBAMA: PRVACI ĆE BITI KOBE I LAKERSI
Predsjednik SAD-a u mladosti se bavio košarkom i jako je dobro razumije. Tako je točno prognozirao da će NCAA naslov osvojiti North Carolina, a kao nove NBA prvake vidi Lakerse.
- LA će slaviti nakon šest utakmica - rekao je Obama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani