Obavijesti

Sport

Komentari 0

NBA: Orlandu derbi Istoka, a Denver bolji od Bostona

NBA: Orlandu derbi Istoka, a Denver bolji od Bostona
1

Centarski dvoboj nekada najbolje petice lige i njegova nasljednika, Shaqa ONeala i Dwighta Howarda bio je odličan. Uspješniji je bio Howard

VIDEO

Derbi Istočne konferencije NBA lige u nedjelju su odigrali košarkaši Orlando Magica i Cleveland Cavaliersa. Orlando je svoju Amway Arenu iskoristio za 101-95 pobjedu. Centarski dvoboj nekada najbolje "petice" lige i njegova nasljednika, Shaquillea O'Neala i Dwighta Howarda bio je sjajan, pun čvrste obrane, jakih zakucavanja i nadmudrivanja koje je iz obojice izvuklo sjajne partije. O'Neal je susret završio 20 poena, pet skokova i dvije blokade za momčad predvođenu LeBronom Jamesom (33 koša, devet skokova, šest asistencija), no uspješniji je bio Howard s 22 ubačena poena (uz šut 8/13), šesnaest uhvaćenih lopti i četiri blokirana šuta. Bio je ovo treći uzastopni poraz Cavsa, a niz je to koji im se nije dogodio u posljednje dvije sezone. Stigao je nakon trinaest uzastopnih pobjeda.
Sjajnu su utakmicu u Pepsi Centeru odigrali Denver Nuggetsi i Boston Celticsi, druga momčad Zapada i treća Istoka NBA lige. J.R. Smith je ubacio 16 od ukupno 19 svojih poena u posljednjoj četvrtini utakmice i Denveru donio 114-105 pobjedu u utakmici u kojoj je domaćin gotovo prokockao 20 poena prednosti. Ray Allen je ubacio 25 za poraženi Boston koji, uz LA Lakerse (16-9) i dalje ima najbolji omjer na gostovanjima u cijeloj ligi (20-10).
U pobjedi Oklahoma Cityja na gostovanju kod Minnesote sjajni Kevin Durant dodao je 32 poena. Ukupno je to Durantu 28. utakmica za redom u kojoj je ubacio 25 ili više koševa, što je najdulji niz od svih aktivnih igrača u ligi. Do sada je bio izjednačen s Philadelphijinim Allenom Iversonom koji je 27 utakmica za redom prebacivao tu "normu" 2001. godine.
LeBron James isto je radio 21 utakmicu uzastopce 2008. godine, a i dalje je najduži niz takvih postignuća onaj Michaela Jordana. Legendarni košarkaš 40 je utakmica zaredom u sezoni 1986/87 činio ono što Durant trenutačno čini. U trećoj četvrtini utakmice Portland je imao prednost od 25 koševa razlike (64-39), no pobjedi ostvarenoj u produžetku veselili su se košarkaši Utah Jazza. Bilo je 93-89 uz 22 poena i 23 skoka (rekord karijere) Carlosa Boozera koji je i "isforsirao" dodatno vrijeme na utakmici.
New Jerseyju niti 18 poena viška nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Memphisa. Poraz 104-94 51. im je u 56. utakmici ove sezone.
NBA liga, nedjelja: Orlando - Cleveland 101-95
Denver - Boston 114-105
New Jersey - Memphis 94-104
Detroit - San Antonio 109-101 p
Minnesota - Oklahoma City
New Orleans - Houston 102-94
Phoenix - Sacramento 104-88
Golden State - Atlanta 108-104
Portland - Utah 89-93, p

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu