Obavijesti

Sport

Komentari 20

NBA zvijezde zabile 374 koša, a Davis 'srušio' Chamberlaina

NBA zvijezde zabile 374 koša, a Davis 'srušio' Chamberlaina
9

U svom New Orleansu, na domaćem terenu, Anthony Davis ubacio je 52 koša u All-Stars utakmici. Zapad je pobijedio Istok 192-182, nikad toliko koševa nije palo u 66 godina ove priredbe...

VIDEO

U utakmici bez obrana, za ljubitelje "prave" košarke najčešće i bez ikakvog smisla, selekcija Zapadne konferencije pobijedila je kolege iz Istočne konferencije u utakmici u kojoj su se obarali rekordi. A to nije nimalo lako. All-stars utakmica u NBA ligi igra se od 1951. godine, ali nikad nije palo ovoliko koševa - čak 374! Igrači su se opustili i zabavili, pokušavši pritom zakucavanjima, alley-oopovima i atraktivnim asistencijama zabaviti i publiku.

A kad su se već našli u New Orleansu, kad se već igralo u dvorani koja je njegov dom, Anthony Davis odlučio je napraviti nešto posebno. Recimo, srušiti rekord kojeg je 1962. postavio veliki Wilt Chamberlain. Jedan od najvećih centara u povijesti košarke tad je zabio 42 koša, a Davis se u noći na ponedjeljak zaustavio na 52.

- Želim biti MVP ove utakmice! - najavio je Davis prije All-Starsa, a čak je imao i plan kako to izvesti.

- Trener Gentry mi je rekao da idem na koš svaki put kad dobijem loptu. To sam i pokušavao činiti. Rekao sam i suigračima u svlačionici da želim nagradu za MVP-a zbog ove publike, zbog ovoga grada. I dečki su stvarno surađivali. Kawhi Leonard mi je čak brojao koliko mi još nedostaje do 50, u nekim trenucima sam ga čuo: 'Ajde, još samo šest koševa'. I James Harden mi je samo ponavljao: 'Postavi se i dobit ćeš loptu'. Na kraju smo i uspjeli, svi zajedno, i pritom smo se jako dobro zabavili - kazao je Davis.

Za 52 koša potrošio je 39 lopti, a zabio ih je 26. Lako je izračunati, sve za dva. Slobodnih bacanja nema, budući da nikome nije u interesu napraviti faul, a četiri trice koje je opalio Davis je promašio. Imao je i još jednog šuterski raspoloženog suigrača, Russell Westbrook ubacio je 41 koš, jedan manje od Chamberlaina, ali ostao je daleko iza najboljega. S druge strane, za Istok, takvih brojki nije bilo. Najbolji strijelac bio je nigerijski Grk Giannis Antetokounmpo, s 22 godine ujedno i najmlađi igrač All-Starsa, koji je zabio 30 koševa. LeBron James dodao je 23, Isiah Thomas 20...

- Rekao sam treneru: 'Neka ostali rade što hoće, ali ja ću igrati ozbiljno'. To je jedini način na koji znam igrati - kazao je Antetokounmpo.

Ponovno su zajedno u momčadi zaigrali Westbrook i Kevin Durant, čak su odradili i jedan spektakularan alley-oop, kao nekad u dresu Oklahoma Cityja, podijelile su se nagrade i sad je vrijeme da se krene dalje. NBA klubovi odradit će još posljednje "tradeove", zaboraviti na ovaj simpatični izlet u New Orleans i krenuti u najvažniji dio regularne sezone, u kojem se love pozicije za doigravanje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica