Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ne ide bez Hrvata: Brozović i Perišić sigurni, Vrsaljko upitan

Ne ide bez Hrvata: Brozović i Perišić sigurni, Vrsaljko upitan
1

Vrsaljko je pod upitnikom za Wembley zbog ozljede zadobivene... Na Wembleyu. Brozović protiv Frosinonea nije igrao zbog kartona, a Perišića je Spalletti odmarao prije Lige prvaka jer mu je prevažan u svakoj varijanti

VIDEO

Nakon što je seriju domaćih i europskih trijumfa prekinuo porazom u Bergamu, Inter se vratio pobjedama lakom i uvjerljivom pobjedom nad Frosinoneom (3:0). Zvijezde večeri bili su dečki koji inače uglavnom počinju na klupi, Senegalac Keita Balde i Argentinac Lautaro Martinez.

Trojica hrvatskih nogometaša koji nose igru Intera nisu igrali ni minute. Marcelo Brozović je odrađivao utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona zarađenog u potopu kod Atalante, Šime Vrsaljko se oporavlja od ozljede zadobivene/pogoršane u dresu hrvatske reprezentacije na Wembleyu, a Ivan Perišić je dobio vikend odmora, bio je u zapisniku, ali nije ulazio u igru.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O tome, kroz hvalospjeve, naveliko pričaju i Talijani. Hrvatski nogometaši su, logično, silno cijenjeni na Apeninima.

Spalletti na desnom beku korisiti i Danila D'Ambrosija, ali uz svo dužno poštovanje prema talijanskom rutineru Vrsaljko je ipak druga dimenzija. Sa našim braničem Interova igra ima nuepitnu kvalitetu više, posebno u ofenzivi. Pa Corrierre dello Sport ističe kako najveća neizvjesnost oko startne postave vlada upravo oko Vrsaljka koji je jučer trenirao odvojeno od suigrača, nastup na Wembleyu mu je pod upitnikom, a liječnički tim radi 24/7 da Hrvata osposobi za Ligu prvaka.

Četiri lava

Ivan Perišić od divnog mundialskog ljeta za Hrvatsku i dalje igra u svom stilu, vrhunski. Za Inter... Ipak malo ispod razine na koju su Talijani navikli. A svaka čast Keiti, ali bez Perišića to nije - to. Pa činjenicu da protiv Frosinonea nije igrao najtiražnija Gazzetta dello sport objašnjava naslovom: 'Na Wembleyu su ključ četiri lava... Icardi, Asamoah te - Brozović i Perišić'.

Kapetan jer je stroj za golove, Ganac jer je upravo njegovim ulaskom Juventus prošle sezone okrenuo utakmicu Lige prvaka baš u Londonu protiv Tottenhama, a Brozović jer je dirigent, ključni i najvažniji Interov igrač ('Taj dečko trči k'o maratonac, a ima kompas u nogama', Spalletti) i Perišić jer niti jedna istinski velika pobjeda nije prošla bez velike role omiškog majstora.

Torinski Tuttosport ističe da je Perišić u isto doba ove sezone na kontu imao 4 gola i 5 asistencije dok je u post-mundialskoj 2018/18-oj zasad stao na 2 gola i 2 asistencije, ali 'radi se o igraču kojega se nemoguće odreći, nogometašu koji radi razliku i znanjem, i taktičkom inteligencijom, i trkom od gol-aut linije do gol-aut linije i kombinacijom brzine i fizičke moći zbog kojih na terenu ide k'o tenk... Ako ima svoju večer, nemoguće ga je zaustaviti'.

Inter je ove sezone napravio lako uočljiv i silan pozitivni iskorak. Na samo bod su Napolija u Serie A, samo im bod treba za prolazak skupine u Ligi prvaka... A to - ne ide bez Hrvata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov