Obavijesti

Sport

Komentari 14

Ne mogu jedni bez drugih: Bili i Plavi zajedno krenuli u Tursku

Ne mogu jedni bez drugih: Bili i Plavi zajedno krenuli u Tursku
1

Igrači i delegacije Dinama i Hajduka susreli su se u zračnoj luci Franjo Tuđman odakle su poletjeli za turski Belek u kojem će odraditi glavninu priprema za nadolazeći proljetni dio sezone

VIDEO

Gledat će se preko prozora!

Nogometaši Dinama i Hajduka danas su poletjeli prema pripremnoj bazi u turskom odmaralištu Beleku. Poletjeli su u devet sati avionom iz zračne luke Franjo Tuđman. 

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu HR Prve lige

Hrvatski prvak Dinamo s treninzima je počeo u subotu, 5. siječnja, a nakon nepunih tjedan dana treninga u Zagrebu i odigrane međusobne utakmica odlaze u Belek na drugi dio priprema gdje ih čeka šest respektabilnih protivnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bijeli lete prema Turskoj redovnom linijom preko Istanbula, dok je Dinamov čarter za Antalyu poletio pedesetak minuta ranije. 

Dinamovi protivnici

Protivnici Dinama u Turskoj bit će Dynamo Dresden (Njemačka) 15.1., ETAR V. Tarnovo (Bugarska) 20.1., CSMS IASI (Rumunjska) 21.1., SLASK Wroclaw (Poljska) 23.1., Austria Beč (Austrija) 25.1., a nakon što je otpao dogovoreni susret s Bešiktašom, dogovorena je utakmica protiv albanskog Partizanija iz Tirane za 14. siječnja.

Dinamov popis za pripreme:

Danijel Zagorac, Dominik Livaković, Dinko Horkaš, Sadegh Moharrami, Mario Musa, Arijan Ademi, Dani Olmo, Izet Hajrović, Mario Budimir, Lovro Majer, Mario Gavranović, Amir Rrahmani, Amer Gojak, Mario Šitum, Luka Menalo, Antonio Marin, Bruno Petković, Marin Leovac, Nikola Moro, Kevin Theophile, Petar Stojanović, Marko Lešković, Ivan Šunjić, Dino Perić, Emir Dilaver, Alexandru Matel, Damian Kadzior, Mislav Oršić i mladi Mario Ćuže, Renato Josipović, Roko Baturina, Marko Gjira, Bartol Franjić, Josip Šutalo.

Bjelica: Trebam napadača

Okupljenima se uoči puta obratio Nenad Bjelica, trener Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

 - Šunjić i Ademi imaju manje probleme, ali nadamo se da će i oni početi trenirati u Turskoj. Svi su se dečki vratili u dobrom stanju nakon odmora. Sve ide prema planu - kazao je dobro raspoloženi Bjelica pa nastavio:

- Mario Budimir je otputovao prema Persepolisu, vidjet ćemo hoće li transfer biti realiziran. Ako hoće, zahvaljujem mu se na svemu. Zaslužio je da mu Dinamo izađe u susret i da mu omogući da pred kraj karijere zaradi ozbiljniji novac.

Zagreb: Početak priprema GNK Dinamo

Nenad Bjelica već zna na čemu Dinamo treba poraditi.

- Nećemo puno mijenjati način igre, poboljšat ćemo ono što nije bilo na top nivou. Ali trenirat ćemo sve, moramo se u svemu poboljšati. Cilj je osvojiti prvenstvo i Kup, otići što dalje u Europi, a onda ćemo razmišljati o idućoj sezoni. Imamo kvalitete i znanja za korak više.

Razmislit će Bjelica i o dovođenju napadača koji je sada prijeko potreban.

- Ostajemo na dva napadača, a to je premalo jer igramo tri natjecanja. Volio bih da na toj poziciji dovedemo novog igrača. Protivnici? Htjeli smo iz različitih zemalja zbog različitih stilova igre. Dobre su to i kvalitetne momčadi - završio je trener Dinama.

Hajdukovi protivnici

Prve pripreme s momčadi Hajduka odradit će novoustoličeni trener Siniša Oreščanin. Hajduk će u Turskoj odigrati pet pripremnih utakmica, a najteži test bit će protiv ukrajinskog Šahtara iz Donjecka koje je ove godine igrao Ligu prvaka. Taj susret sa zanimanjem će pratiti Darijo Srna i Stipe Pletikosa koji su igrali za oba kluba.

Igrat će redom protiv: Dinamo Bukurešta (Rumunjska) 13. siječnja, zatim 19 siječnja protiv Grasshoppersa (Švicarska), 21. protiv Šahtara iz Donjecka (Ukrajina), 22. siječnja protiv Ujpesta (Mađarska), a 25. protiv Šahtjor Soligorska (Bjelorusija).

 

Split: Predstavljen je novi trener HNK Hajduk Siniša Oreščanin

Hajdukov popis za pripreme:

Tomislav Duka, Borja López, Božo Mikulić, Hamza Barry, Darko Nejašmić, Ádám Gyurcsó, Jakov Blagaić, Mijo Caktaš, Michele Šego, Goran Blažević, Luka Pasariček,  Ante Palaversa, Ivica Batarelo,  Josip Juranović, Ivan Delić, Jairo, Mirko Ivanovski, Anthony Kalik, Stanko Jurić, Emir Sahiti, Stipe Vučur, Josip Bašić, André Fomitschow, Fran Tudor, Domagoj Bradarić, Ardian Ismajli Marin Ljubić, Mario Vušković, Josip Posavec, Jurica Pršir, Tonio Teklić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram