Obavijesti

Sport

Komentari 206

Zašto je uoči najvećeg derbija travnjak Poljuda tako loš?!

Zašto je uoči najvećeg derbija travnjak Poljuda tako loš?!
3

U subotu se na Poljudu igra utakmica između Hajduka i Dinama, a Hajduk ima priliku zasjesti na vrh tablice 1. HNL. Ipak, mnoge brine izgled poljudskog travnjaka

VIDEO

Poljud slovi kao najljepši hrvatski nogometni stadion. Često se raspravljalo o tome da nacionalna vrsta treba više igrati upravo ondje, no u više je navrata upravo najljepši stadion razočarao najružnijim travnjakom. To se dogodilo i ovoga puta, pred susret 7. kola 1. HNL između Hajduka i Dinama. 

Naime, na samoj presici se i trener Splićana Damir Burić čudio kako je teren u lošem stanju, te dodao:

- Kako nama, tako i njima..

No, zašto?

Podsjetimo, niti Ultra music festival se ovo ljeto nije održao na Poljudu, već u Parku mladeži, pa stoga klub ne može optužiti razuzdane partijanere. Drenaža travnjaka relativno je nova, te se ne mogu pozvati niti na to. Broj utakmica odigran ove sezone na tom travnjaku (jedna europska i dvije domaće prvenstvene) je minimalan i nedovoljan da bi se travnjak "istrošio" pa otpada i ta opcija. Uz to, zna se i da se na glavnom travnjaku ne trenira, već on služi samo za utakmice. 

Ukoliko su hajdukovce iznenadile vruće temperature na Jadranu, koje su "spalile" travnjak. Možda se mogao više zalijevati?

Sve to su 24sata pitala Hajduk i dobila odgovor koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani,
 
hvala Vam na upitu i interesu za problematiku koja i nas posljednje vrijeme tišti. Svjesni smo situacije i trenutnog stanja travnjaka kako na glavnom, tako i na pomoćnom terenu poljudskog stadiona. Naši zaposlenici svakodnevno rade na uklanjaju problema. Poljudski travnjaci su, kao što je poznato, opterećeni treninzima i utakmicama brojnih selekcija, od prve i druge momčadi, pa sve do nižih uzrasta unutar Akademije, a na ruku nam i ne idu i nepogodni vremenski uvjeti, odnosno vrlo visoke temperature koje se ne spuštaju već duže razdoblje, a pogotovo ne u noćnim satima.
 
S obzirom da je infrastruktura praktički nepromijenjena (uz poneke blage preinake) od otvaranja stadiona 1979. godine, u četverogodišnjem Planu i programu rada predsjednika Uprave HNK Hajduk, jedan od ciljeva Kluba je i gradnja modernog nogometnog kampa s mini stadionom, terenima i pratećim objektima. S tim su upravo ciljem predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić i dopredsjednik Lukša Jakobušić boravili u Sloveniji gdje su bili gosti u kampu Nogometnog saveza Slovenije (NZS).
 
Klub paralelno radi na sanaciji problema kojeg ste i sami uočili i obavlja sve pripremne radnje prema postojećem planu za pronalazak dugoročnog rješenja.

Popularni 'zolja' na Poljudu: Ohandza s 'bilima' prije derbija
Popularni 'zolja'  na Poljudu: Ohandza s 'bilima' prije derbija
'Dinamo je Ligom prvaka donio puno novca? Veselimo se tome'
'Dinamo je Ligom prvaka donio puno novca? Veselimo se tome'

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu