Obavijesti

Sport

Komentari 36

Ne skriva emocije, iz škole trči na treninge i postat će najbolji

Ne skriva emocije, iz škole trči na treninge i postat će najbolji
3

'OTAC' i 'SIN' Buffon svom imenjaku Donnarummi može biti otac. Stariji je 21 godinu, a danas su kolege u reprezentaciji Italije. Veliki Gigi planira braniti do ljeta 2018., a nakon toga počinje era malog Gigija...

VIDEO

Gianluigi Donnarumma rođen je 484 dana nakon što je njegov idol Gianluigi Buffon debitirao za seniorsku vrstu Italije. Starosna razlika između njih dvojice je 21 godina pa nije pretjerano reći da Buffon Donnarummi može biti - otac!

VIDEO

- On bi mogao biti moj sin, ali je već sposoban biti prvi golman Milana i reprezentacije - rekao je Buffon jučer nakon što je Italija u prijateljskoj utakmici pobijedila Nizozemsku 2-1.

Lagan kao oblatna

Na tom je ogledu 'otac' pratio 'sina' s klupe, a čudo od djeteta ponovno je pokazalo snagu svog talenta. 

Sama njegova fizička pojava uveliko asocira na idola Buffona i praktički sve što ide u okvir gola, on brani. Osjetio je to i sjajni nizozemski veznjak Wesley Sneijder, poznat po topovskom udarcu izvana.

Gigio je to elegantno preusmjerio u korner. S lakoćom, u nogometnu žargonu reklo bi se - lagan kao oblatna!

VIDEO

- On je momak i golman sa izuzetnim fizičkim i mentalnim kvalitetama - nastavio ga je hvaliti istinski nogometni velikan Buffon.

Oduševljava zrelošću i ne skriva emocije

Da bi uspješno egzistirali na najvišoj razini u tako ranjivim godinama u kojoj se mlada osoba karakterno formira, morate biti ispred svog vremena. Donnarumma ima 18 godina, od 16. živi kao prvi golman jednog od najvećih europskih klubova.

Mnoge bi ponijela slava, novac, moć... Ali, ne i njega. Oduševljava zrelošću. Recimo, dovoljno je pogledati primjer Antonija Cassana, neosporno sjajnog nogometaša koji svoj puni potencijal nikad nije razvio baš zbog nezrelosti.

On je i u drugoj polovici tridesetih i dalje dijete zarobljeno u tijelu čovjeka.

- Prije dvije godine došao sam u Milan i to je bilo ostvarenje mojih snova iz djetinjstva. Novac mi ne predstavlja važnu ulogu u životu. Ne privlače me skupi i brzi automobili, iako nisam ni dovoljno star za njih - rekao je.

Danas su golmani Juvea i Milana suigrači u talijanskoj reprezentaciji i sasvim je jasno da će mali Gigio postati nasljednikom velikog Gianluigija.

Po mnogima najbolji golman svih vremena 28. je siječnja ušao u 39. ljeto života i prema prvim planovima, želi braniti na Svjetskom prvenstvu iduće godine u Rusiji. Ljeto 2018. je odradio kao svoje oproštajno, ali još nije na 100% oko te odluke.

I dok će kapetan Italije i Juventusa razmišljati, njegov mlađi kolega nastavit će sa čudesnim razvojem.

Poslije nastave - na trening!

Gianluigi Donnarumma rođen je 25. veljače 1999., dakle, ove je godine postao punoljetan. U 18. godinu zagazio je sa već pedesetak nastupa iza sebe za nogometnog giganta AC Milan, klub svog života u kojeg je zaljubljen od malih nogu. 

Kada mu je Milan čestitao 18. rođendan, on se rasplakao. Ovakve stvari ne mogu se odglumiti...

VIDEO

- U mojim očima Buffon je nedostižan, ali ja ću se truditi biti što bolji. U ovom trenutku odbio bih i Barcelonu, jer ja igram u klubu iz svojih snova - rekao je Donnarumma.

Gigio je postao i članom udarne vrste 'azzurra' i najmlađi golman ikad koji je stao među stative za Italiju. Imao je tek 17 godina i 189 dana, a rukavice je morao preuzeti od čovjeka koji mu daje najbolje savjete.

- Njegovi savjeti su za mene od neprocjenjive važnosti. Upijam od Buffona na svakom treningu reprezentacije - rekao je tek punoljetni golman. On i dalje živi s ocem i majkom, ide u školu, a poslije nastave - na trening!

Otkrio ga je legendarni Srbin

Tamo iz dana u dan raste u svakom smislu, to potvrđuju sva nogometna ostvarenja u njegovoj mladoj karijeri.

Predviđa se kako će Donnarumma postati najbolji golman svijeta u narednih pet godina, a na pobjedničke staze instalirao ga je Siniša Mihajlović.

Legendarni srpski defenzivac te njihov bivši izbornik, danas trener Torina, gurnuo je Gigija na teren sa 16 godina. 

- Našalit ću se malo. Rekao sam mu da obrani jedan penal i on to nije napravio. To ne znači da ako nije obranio, da nije dobar golman. On će postati jedan od najvećih golmana - rekao je Mihajlović.

Gigio je Sinišu šokirao u kolovozu prošle godine. Milan i Torino igrali su ligašku utakmicu, gosti su imali penal za bod u posljednjim sekundama, a onda se ukazao čudesni Donnarumma.

Mihajlović, nemoćan, mogao se samo kiselo nasmijati...

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu