Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Ne znam gdje se ikad okupio naš osmerac, a kamoli Britanci'

'Ne znam gdje se ikad okupio naš osmerac, a kamoli Britanci'
2

Kao vrhunac regate Svetog Duje u subotnje podne slijedit će repriza olimpijskog finala iz Sydneyja 2000. godine, kad će na Rivi veslati zlatna i brončana olimpijska postava, odnosno osmerci Velike Britanije i Hrvatske.

VIDEO

U svečanoj atmosferi Galerije Meštrović najavljeno je 19. izdanje Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Najavnu konferenciju za medije svojom nazočnošću su uveličali predstavnici organizatora i partnera: Tomislav Kilić, prorektor Sveučilišta u Splitu, Igor Maretić, voditelj Odsjeka za sport u Gradu Splitu, Ozren Kovačević, direktor ključnih klijenata hotela Le Meridien Lav, Tomislav Aljinović, direktor poslovnog centra Srednja Dalmacija - OTP banka, Luka Grubor, član organizacijskog odbora, legenda Oxforda, zlatni olimpijac iz Sydneyja, Rob Baker, glavni trener Cambridgea putem video-poruke i Nikša Skelin, predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije, član organizacijskog odbora, legenda Gusara, brončani olimpijac iz Sydneyja.

Na Rivu stižu veslačke legende
Na Rivu stižu veslačke legende

Središnji događaj ovogodišnje Regate održat će se u subotu, 25. rujna, a centralna pozornica bit će splitska Riva koja će ugostiti tri veslačke utrke. U 11:00 vesla će ukrstiti legende Oxforda, Cambridgea i Splita. U 11:30 na rasporedu je studentska utrka Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, a kao vrhunac u 12:00 uslijedit će repriza olimpijskog finala iz Sydneyja 2000. godine, kad će na Rivi veslati zlatna i brončana olimpijska postava, odnosno osmerci Velike Britanije i Hrvatske.

Legendarni Luka Grubor koji će u subotu poslovno odijelo privremeno zamijeniti s onim veslačkim sa zadovoljstvom je najavio Regatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Poseban fokus u izdanju ove Regate bit će na utrkama na Rivi s dodatnim dvobojem Splita i Zagreba koji će obogatiti trkački program. Ali isto tako, taj datum se poklapa s 21. godišnjicom osvajanja medalje hrvatskog, a i britanskog osmerca na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine, gdje ćemo imati svojevrsnu reprizu i revanš tog finala. Ne znam gdje na svijetu se ikad još jednom okupio hrvatski osmerac, a kamoli njihovi rivali iz Sydneyja. Također, Split je uvijek bio sastajalište vrhunskih veslača i vrhunskih akademika i profesionalaca. Dosad se to događalo na neformalnoj razini, a sad bismo htjeli napraviti jedno okupljanje i razgovor o tome kako sport oblikuje karijere, međusobno naučiti jedni od drugih kako bismo omogućili jedan kontinuirani prijenos znanja novim studentima i novim generacijama sportaša.

Proslavljeni splitski olimpijac Nikša Skelin u subotu očekuje jako zanimljive dvoboje.

- Ove godine nas čeka jedna Regata koja će biti specifična jer osim utrka na Rivi imat ćemo obilježavanje godišnjice olimpijskih medalja, zlatne Velike Britanije i brončane Hrvatske. To će biti jedan revanš, poravnavanje dugova koji uvijek među veslačima vise iako smo mi svi prijatelji van čamca. Nadam se da će nas podržati i vrijeme i publika i da ćemo napraviti veslački spektakl.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener