Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Ne znamo kako će Hajduk igrati, ali napadat ćemo ga'

'Ne znamo kako će Hajduk igrati, ali napadat ćemo ga'

Najvažnije je kako ćemo mi ući u utakmicu. Moramo istrčati s puno energije, spremni za zalaganje. Vjerujem da ćemo biti na vrhunskom nivou, rekao je Bjelica...

VIDEO

Prije dva dana Osijek je došao do šeste uzastopne pobjede u HNL-u, a već u subotu drugoplasirani sastav našeg prvenstva gostuje kod Hajduka na Poljudu.

Pokretanje videa...

Jakobušić smijenio Stanića 08:07

Situacija se u nekoliko mjeseci totalno preokrenula. Ove dvije momčadi posljednji put su igrale 23. kolovoza kada je kriza tresla Osječane, a Splićani su pobijedili 2-1. Nisu se oporavili od šokantnog kraja sezone kada su izgubili drugo mjesto u posljednjem kolu, a Ivica Kulešević nikako nije uspio trgnuti momčad. Samo tjedan dana poslije, Osijek je izgubio od Dinama, Kulešević je dobio otkaz, a na klupu je stigao Nenad Bjelica

Dva mjeseca kasnije, Osijek izgleda fantastično. Bjelica ima šest od šest i došao je Dinamu na samo četiri boda zaostatka. Doveo je igrače koje je htio, uklopio ih i njegova momčad zasad izgleda nezaustavljivo. A u subotu gostuje kod grogiranog velikana.

Pobjeda protiv Osijeka je bivšem treneru Hariju Vukasu bila jedina u prvenstvu, a teško je za povjerovati da su Splićani još uz to pobijedili samo Istru u osam kola, a Vukasa su klupe koštala tri poraza zaredom. Situacija na Poljudu je užasno teška, a požar je došao gasiti veliki Boro Primorac koji će voditi susret protiv Osječana.

- Kad sam došao u Osijek, odmah sam kazao sam da nije važno protiv koga igramo, jer mi uvijek idemo po tri boda.  Idemo u Split s puno samopouzdanja i vjerujem da možemo biti bolji od Hajduka. Imat ćemo respektabilnu momčad na terenu i na klupi. U posljednjoj utakmici protiv Hajduka na Poljudu Osijek je dobio 1:0, ne vidim zašto ne bismo to ponovili. Možemo pratiti ritam, unatoč žestokom rasporedu zbog korone - rekao je Nenad Bjelica pa prokomentirao dolazak Primorca na splitsku klupu.

Osijek ugostio Lokomotivu u 8. kolu HT Prve lige

- Novi trener uvijek donosi impuls za momčad. Teško se pripremiti jer ne znamo kako će Hajduk igrati, ni u kojem sustavu ni s kojim igračima. Najvažnije je kako ćemo mi ući u utakmicu. Moramo istrčati s puno energije, spremni za zalaganje. Vjerujem da ćemo biti na vrhunskom nivou. Napadat ćemo Hajduk visoko u presingu koliko god budemo mogli - zaključio je Bjelica koji neće moći računati na Jugovića i Ercega, a posljednji put je protiv Hajduka utakmicu vodio u ožujku ove godine kada je s Dinamom pobijedio na Poljudu, to mu je bila i posljednja utakmica na klupi hrvatskog prvaka.

Osječani su puni samopouzdanja i elana i u ovom trenutku izgledaju kao da mogu bilo koga pobijediti. S druge strane, Hajduk je izgledao koncepcijski pogubljeno i neuvjerljivo u posljednje vrijeme, igrači su potonuli nakon posljednjeg poraza i pitanje je može li legendarni Boro Primorac promijeniti nešto u samo nekoliko dana. Kako god, sigurno je da nas na Poljudu očekuje zanimljivih 90 minuta. Utakmica počinje u 17.05.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.