Obavijesti

Sport

Komentari 20

Neće biti druge šanse: Izgubi li od Zagreba, Miše leti s Poljuda

Neće biti druge šanse: Izgubi li od Zagreba, Miše leti s Poljuda
1

Novi predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš zaprijetio je treneru Anti Miši i igračima drastičnim kaznama u slučaju poraza u Zagrebu i gubitka drugog mjesta na ljestvici

VIDEO

Dvojica navijača, Sergej Vujinović - Serga i Slavko Vladušić - Doktor, na Poljudu su novom predsjedniku Hajduka predali hrvatsku zastavu, koju su 1991. godine razvili na stadionu JNA tijekom utakmice finala Kupa protiv Crvene zvezde, u kojoj je Hajduk pobijedio 1-0 golom Bokšića i osvojio posljednji Kup maršala Tita. 

- Od srca vam čestitam na junačkoj gesti, siguran sam da su i igrači dobili dodatni poticaj kad su među svim domaćim navijačima vidjeli i vas dvojicu na stadionu - rekao je Maleš. 

Nakon svečanosti pristao je odgovoriti na nekoliko pitanja, prije svega 'je li pronašao novog trenera'. 

Miše će voditi sljedeće dvije utakmice, osim ako izgubi od Zagreba. Onda možda i neće, kaže Maleš

- Čekat ćemo s objavom do završetka prvenstva, no objava može biti i potvrda postojećeg kadra. Mišin stručni stožer vodit će i sljedeće dvije utakmice, osim ako izgubi u Zagrebu. Onda možda i neće - nasmijao se predsjednik i dodao:

- U Zagrebu očekujemo osvjetljenje obraza. Drugo mjesto ne smijemo ispustiti i poduzet ćemo sve moguće disciplinske mjere, čak i one van naših mogućnosti, ako se to dogodi. 

Pitanja o tome hoće li se založiti za domaćeg trenera ili stranca, te o pojačanjima, Maleš je spretno zaobišao.   

- U tijeku su neformalni razgovori, imam određenih simpatija i prema jednima i drugima. Član uprave za struku Milo Nižetić će mi predložiti, a nakon toga ćemo zajedno odlučiti. 

Maleša je jučer dočekalo otvoreno pismo navijača, u kojem od njega očekuju da što prije započne s čistkom. 

Najlakše je nekoga šutnuti , ali nije lako odlučivati o ljudskim sudbinama

- Poštujem navijače, ali nisam mađioničar da nešto riješim u par dana. S moje pozicije nije lako odlučivati ni o manjim stvarima, a kamoli o ljudskim sudbinama, jer su neki ljudi ovdje doživjeli i srčane udare zbog svog poštenja i ljubavi prema Hajduku. Najlakše je nekoga šutnuti, ali ja svoje znanje neću koristiti da se iživljavam na nekome ili da ga ponižavam prozivanjima preko medija. Razumijem Torcidu, ali kao dioničko društvo moramo štititi interes vlasnika - kaže Maleš, koji pismo nije doživio kao pritisak. 

- Sigurno da nije ugodno, no možda sam i ja, svojim izjavama tome doprinio. Nakon moje izjave da smo na istom putu, njihov je odgovor logičan. No do određenog cilja vodi više puteva, ja se nadam samo da mi idemo u istom smjeru. Da sam na tribini kao i oni, vjerojatno bih i sam prigovorio novom predsjedniku, što se kandidirao kad ništa ne namjerava promijeniti. Ali tek sam tu osam dana... 

Predsjednik je želio pojasniti i zbog čega je njegov prethodnik, Josip Grbić, dan uoči odstupanja s funkcije produžio ugovor sportskom direktoru Ivici Kaliniću na još godinu dana. 

I ja sam bio ljut na Grbića i napao sam ga, ali sam mu se kasnije morao ispričati

- I ja sam bio ljut, čak sam ga malo i napao kad sam čuo za to, međutim, kad su mi pojasnili kako je to bio zadnji dan za licenciranje kluba za iduću sezonu, morao sam se ispričati. Nije uvijek sve onako kako se čini izvana. 

Nadzorni odbor je nakon ostavke Tomislava Mamića spao na svega pet članova, dovoljno je da jedan izostane ili bude protiv da se blokira rad cijeloga kluba. 

- Zato sam jučer od NO zatražio veću slobodu, čekamo sljedeću sjednicu u punom sazivu da se i o tome raspravi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića