Obavijesti

Sport

Komentari 260

Bilić: S Izraelom će to morati bolje, remi nam nosi 2. mjesto

Bilić: S Izraelom će to morati bolje, remi nam nosi 2. mjesto
1

Hrvatska je pobijedila Maltu 3-1! Zabili su Vukojević, Badelj i Lovren. Opet smo na bod od Grčke u kvalifikacijama za Euro! U utorak u Maksimiru dočekujemo Izrael

VIDEO

Uff, bila je to prva reakcija Dejana Lovrena uz sočnu psovku nakon što je zabio gol u 68. minuti za, ispostavit će se kasnije, konačnu 3-1 pobjedu Hrvatske na 'uvijek neugodnoj Malti'! 

Uff, uzdah olakšanja jasno govori koliko je bilo teško. Rezultat je puno bolji od prikazane igre, jer s tako propusnom obranom i realizatorski lošim napadom, protiv ozbiljnih reprezentacija nemamo što tražiti. No, to je neka druga priča koja traje duže vrijeme, a danas su bitna tri boda i držanje priključka s Grčkom. 

Protiv Izraela će to morati biti puno bolje, pogotovo u kontroli utakmice

Hrvatska je prvi gol zabila već u 11. minuti nakon prve prave prijetnje. Strinić je probio stranu, nabacio, a golman Hogg je loptu 'izboksao' na 20-ak metara, tamo je čekao Vukojević, donekle ju je smirio pa iz poluvoleja opalio po sredini. Hogg je ponovno loše reagirao i odbio je u mrežu!

Malta se uopće nije zatvorila, igrali su vrlo otvoreno i hrabro te imali nekoliko pokušaja i jedan vrlo opasan udarac. Nismo izgledali dobro, a Bilić je na zagrijavanje poslao tri igrača. I onda gol, kao naručen u 32. minuti.

Klasnić je gurnuo loptu u dubinu, Mandžukić je preskočio, a Badelj uzeo pa prošao kroz sredinu obrane i rutinski zabio. 

Činilo se kako ćemo proći bez stresa na Malti, a onda je Mifsud smanjio samo šest minuta kasnije. Primio je loptu između Lovrena i Ćorluke pa zabio prizemnim udarcem ostavivši Pletikosu bez šanse. 

Od primljenog gola, idućih pola sata 'živjelo se' vrlo opasno. Malta je bila ravnopravan suparnik, a naši su početkom nastavka promašili dvije sjajne prilike. U pravi trenutak, na vrhuncu nervoze, zabio je Lovren glavom na asistenciju Badelja. 

Malta više nije imala snage, reprezentacije kao da su samo čekale kraj, a 15-ak minuta prije kraja, prvi put se čulo i nekoliko desetaka naših navijača:

- Moja domovina... - orilo se stadionom. I navijači su uvidjeli da je pobjeda sigurna.

U utorak idemo na pobjedu, a uz remi minimalno imamo sigurno drugo mjesto

Izbornik Slaven Bilić nakon utakmice je bio vrlo iskren.

- Zadržali smo priključak s Grčkom. Zadovoljni smo zbog tri boda kad se uzme u obzir da smo imali ozlijeđenih. Na vrijeme smo zabili prvi i drugi gol, iako su oni prijetili. Gol koji smo dobili nas je vratio u nervozu. Prvih 10-ak minuta 2. poluvremena bio je naš najbolji period, kad smo bili agresivni i stvorili neke prilike - rekao je izbornik pa najavio utakmicu s Izraelom:

- Protiv Izraela će to morati biti puno bolje, pogotovo u kontroli utakmice. Bio je ovo težak teren, na kojem se ne pobjeđuje lako, bili smo bez Kranjčara, Modrića i Rakitića i bilo je to dobro, ali nismo imali dobru kontrolu lopte. U utorak idemo na pobjedu, a uz remi minimalno imamo sigurno drugo mjesto. Onda idemo u Atenu uzeti prvo mjesto, u što sam duboko uvjeren.

U utorak u Maksimir dolazi Izrael, koji nam uz našu pravu igru, ne može nauditi. Pobjeda je imperativ uoči posljednja dva kola...

Kvalifikacije za Euro 2012., skupina F:

Izrael – Grčka 0-1 (Ninis 60)

Gruzija -Latvija 0-1 (Cauna 64)

Ljestvica:

1. Grčka 7 5 2 0 9-3 17

2. Hrvatska 7 5 1 1 13-4 16

3. Izrael 8 4 1 3 10-8 13

4. Gruzija 8 2 3 3 5-6 9

5. Latvija 7 2 1 4 6-9 7

8. Malta 7 0 0 7 3-16 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu