Obavijesti

Sport

Komentari 93

Nedodirljivi: Titulu bez poraza osvajali Arsenal, Juve, Boca...

Nedodirljivi: Titulu bez poraza osvajali Arsenal, Juve, Boca...
1

NOVI REKORD Pobjedom u Malagi Barca je nakon prvog dijela sezone od mogućih 57 osvojila 55 bodova. Jedini remi odigrali su protiv Reala. Blizu su novog rekorda...

VIDEO

Lionel Messi zabio je u devet uzastopnih prvenstvenih utakmica. Zabije li i u sljedećoj, sustići će Ronalda koji je 1996. zabio u deset susreta zaredom.

- Sve ove brojke neće značiti baš ništa ne osvojimo li na kraju sezone neki trofej - rekao je Andres Iniesta.

Pobjedom u Malagi Barcelona je postavila nova dva rekorda. Nakon 19 kola, odnosno prvog dijela sezone, momčad Tita Vilanove je od mogućih 57 osvojila 55 bodova. Također, zabili su barem gol u posljednjih 37 utakmica, a to nije uspjelo nikome u povijesti španjolskog prvenstva.

- Uživao sam igrati protiv Malage jer nisu stajali u obrani i čekali kontranapad. Igrali su da zabiju gol više od nas. Čestitam im na tome - rekao je Javier Mascherano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon prvog dijela sezone Barcelona nema ni jedan poraz. No to nije ni približno najbolji rezultat Primere.

Naime, Real Sociedad nije izgubio od 29. travnja 1979. do 11. svibnja 1980. godine. Čak 38 uzastopnih utakmica.

- Svjesni smo da će, prije ili poslije, doći i prvi poraz. I mi moramo negdje izgubiti. No prvi dio sezone odigrali smo sjajno - rekao je Iniesta.

Od silnih Barcinih rekorda već “boli glava”, no igrači su se, navodno, dogovorili da im je sljedeći cilj osvojiti naslov bez poraza. Kao Juventus lani. 

Jedanaest momčadi osvajalo je naslove bez poraza, a među njima je i splitski Hajduk koji je 1950. s velikim Vukasom, Bearom, Matošićem i Broketom “protutnjao” prvenstvom. Inače, zbog rekonstrukcije stadiona Hajduk je cijeli prvi dio sezone sve utakmice morao igrati u gostima.

Barcelona ne može proći kao Perugia

Talijanska Perugia završila je 1979. sezonu bez poraza. Imala je 19 remija i 11 pobjeda. Nije bila prva. Pobjednik je bio Milan koji je imao tri poraza. Perugia je jedina momčad u povijesti Serie A koja je sezonu završila bez poraza i nije uzela naslov.

Bez poraza su uzeli pet naslova

Asec Mimosas je od 1989. d0 1994. bio bez poraza u 108 utakmica zaredom. Vodio ih je francuski trener Philippe Troussier. Asec Mimosas osvojio je čak pet naslova prvaka zaredom u Obali bjelokosti bez poraza.

Boca bez poraza dva puta najbolja

Boca Juniors osvojila je dva naslova zaredom, 1998. i 1999. Te je godine prekinula i 33 godine star rekord Racinga koji je bez poraza bio 39 utakmica. Boca je uzela dva naslova, oba bez poraza. Ukupno 40 utakmica.

Steaua godinama bila nedodirljiva

Steaua je dominirala rumunjskim nogometom od sredine do kraja 80-ih godina. Tih je godina osvojila i naslov europskog prvaka. Od 1986. do 1989. Ova momčad nije izgubila čak 104 utakmice zaredom.

Arsenalov niz stao na 49

Henry, Pires i društvo su u sezoni 2004. osvojili Premiership bez poraza. To je u današnjoj engleskoj ligi gotovo nemoguće zamisliti. Arsenal je bez poraza bio 49 utakmica, “pao” je u 50. od Uniteda na Old Traffordu.

Juventus je lani bio nepobjediv

Andrea Pirlo vodio je Juventus do naslova prvaka bez poraza prošle sezone. Juventus je imao seriju od 43 utakmice bez poraza u Serie A. Torinezi su prošlu sezonu završili s 23 pobjede i 15 remija. Bili su nedodirljivi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida