Sport

Komentari 3

Nedostajat ćeš nam: Nadal je shrvan nakon odlaska legende

Nedostajat ćeš nam: Nadal je shrvan nakon odlaska legende

Četverostruki osvajač Grand Slama Manolo Santana preminuo je u 83. godini od posljedica Parkinsonove bolesti. Prvi je Španjolac koji je osvojio veliki turnir, prvi koji je bio na vrhu ATP ljestvice

U 83. godini života, od posljedica Parkinsonove bolesti, preminuo je legendarni španjolski tenisač Manuel Manolo Santana.

Santana je rođen u Madridu, a najbolji na svijetu bio je tijekom 60-ih godina kada je i osvojio četiri Grand Slam titule. Najbolji je bio u Roland Garrosu (1961. i 1964. godine), u Wimbledonu (1966.) i na US Openu (1965.).

Santana je tada postao prvi španjolski teniski pobjednik nekog Grand Slam turnira, kao i prvi Španjolac na vrhu ATP ljestvice (1965. godine). U karijeri je osvojio 69 ATP turnira, a osvojio je i Grand Slam naslov u parovima u Roland Garrosu.

Ujedno je Santana osvojio i teniski turnir na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine kada je tenis bio pokazni sport, a predvodio je Španjolsku i do prve od ukupno osam, koliko ih danas ima, Davis Cup titula u povijesti.

Od Santane se oprostio cijeli teniski svijet, s posebnim naglaskom na Španjolsku, a posljednji pozdrav mu je uputio i posljednja dva desetljeća najbolji španjolski tenisač Rafael Nadal.

"Nedostajat ćeš Manolo. Uvijek ćeš u mojim mislima biti poseban i jedinstven. Nikada te nećemo zaboraviti, a tvojoj obitelji želim puno snage u ovim teškim trenucima", napisao je Nadal.

Najčitaniji članci