Obavijesti

Sport

Komentari 40

Hajdukov Nejašmić otišao u Osijek! Opcija otkupa - milijun €

Hajdukov Nejašmić otišao u Osijek! Opcija otkupa - milijun €
5

Je li ovo bolji posao za Hajduk ili za Osijek pokazat će vrijeme, no definitivno je najbolje u cijeloj ovoj priči prošao Darko Nejašmić, koji bi opet trebao dobiti priliku igrati i dokazati svoju vrijednost.

VIDEO

Osijek je lovio Miju Caktaša, a ulovio Darka Nejašmića. Danas je konačno postignut dogovor između klubova i donedavni U-21 reprezentativac odlazi iz Hajduka na jednogodišnju posudbu u Gradski vrt. Ugovor o posudbi u sebi sadrži klauzulu po kojoj će Osijek plaćati Nejašmića, ali će ga na kraju sezone moći otkupiti od Hajduka po unaprijed dogovorenim uvjetima, konkretno, za odštetu od okruglo milijun eura!

Zauzvrat je Nejašmić potpisao jednogodišnje produženje aktualnog ugovora s Hajdukom, koji mu istječe u ljeto 2023. godine, objavio je Hajduk na svojim stranicama.    

Pokretanje videa...

Promjena travnjaka na Poljudu 01:04
Hajduk je produžio s Eduokom koji se odrekao dijela primanja
Hajduk je produžio s Eduokom koji se odrekao dijela primanja

U suprotnom pravcu mogao bi krenuti Josip Vuković, bivši igrač Hajduka, no nema pouzdanih informacija jesu li ta dva transfera povezana.

Je li ovo bolji posao za Hajduk ili za Osijek pokazat će vrijeme, no definitivno je najbolje u cijeloj ovoj priči prošao Darko Nejašmić, koji bi opet trebao dobiti priliku igrati, a onda i dokazati zbog čega je prije dvije sezone proglašavan najboljim mladih igračem Hajduka, na koncu, i zbog čega je sve do nedavno bio standardni reprezentativac. Tek su mu 22 godine i pred njim je još puno prostora za napredak, a sada mu se pruža prilika da je i iskoristi.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu HR Prve lige
Jurić napustio Hajduk i otišao u Parmu! Bijelima 2.000.000 €
Jurić napustio Hajduk i otišao u Parmu! Bijelima 2.000.000 €

Slučaj Darka Nejašmića definitivno je primjer lošeg odnosa Hajdukove struke prema nekim mladim igračima, jer, nije Nejašmić prvi kome se ovako nešto dogodilo. Podsjetimo, Nejašmić je kod trenera Siniše Oreščanina i Damira Burića bio standardan i igrao je jako dobro, bio je stožerni igrač momčadi koja je dugo bila na prvom mjestu prvenstvene ljestvice, a na njemu je tadašnji predsjednik Marin Brbić planirao zaraditi ozbiljan novac od transfera u inozemstvo, jer je za njega postojao interes brojnih klubova.  

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino
Hajduk opet oduševio: Bijeli predstavili novi gostujući dres
Hajduk opet oduševio: Bijeli predstavili novi gostujući dres

No čim je preuzeo momčad, Igor Tudor je Nejašmića bez posebnog objašnjenja preselio na klupu, i zaledio. Najčešće nije ni igrao, a kad je i bio u kombinacijama, uglavnom bi dobivao minute na kapaljku i ulazio pred sam kraj utakmice. Ni Tudorovi nasljednici nisu imali bolji odnos prema Nejašmiću, sve se svodilo na  povremene prilike, ali uglavnom bez prave minutaže i povjerenja. U međuvremenu je Hajduk tonuo, a s njim i status Nejašmića, koga je Tramezzani na koncu preselio u drugu momčad, zbog čega mu je propao odlazak na U-21 EP.

Prije nekoliko dana, na početku priprema, sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius kazao je kako je Nejašmić na transfer listi te kako klub i Darkov zastupnik traže najbolje rješenje za njega, odnosno klub u kome će nastaviti karijeru. A kako je druga momčad Hajduka ukinuta, Nejašmić je do daljnjega poslan "na odmor". Sada mu se otvara nova prilika kod trenera koji ga cijeni i koji ga je želio dovesti i prošle zime, u klub koji je zainteresiran na kraju sezone otkupiti njegov ugovor pa ga zbog toga i dovodi u svoje redove.  

- Već prvog dana priprema u Svetom Martinu na Muri jedno novo lice pojavilo se u redovima Bijelo-plavih. Riječ je o 22-godišnjem Darku Nejašmiću (25. siječnja 1999.), defanzivnom veznjaku koji nam stiže na jednogodišnju posudbu iz splitskog Hajduka. U slučaju da obje strane na ljeto iduće godine budu zadovoljne, aktivirala bi se klauzula dogovora s Hajdukom i mladi reprezentativac Hrvatske potpisao bi trogodišnji ugovor s našim prvoligašem. Nejašmić je, dakako, prvotno bio podvrgnut uobičajenom liječničkom pregledu i nakon što je ustanovljeno da je sve u redu, odmah je krenuo put Međimurja da bi se priključio svojim novim suigračima - objavili je NK Osijek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...