Obavijesti

Sport

Komentari 45

Neka nas ne 'prebaci pamet', Turci nisu digli bijelu zastavu

Neka nas ne 'prebaci pamet', Turci nisu digli bijelu zastavu
5

Hrvatska reprezentacija u utorak na Maksimiru dočekuje Tursku u uzvratu koji ih vodi na EP. U stožeru su optimistični, ali i oprezni s opasnom momčadi Turske

VIDEO

Kucnuo je Slaven Bilić o drvo kako ne bi urekao zdravstveno stanje u svojoj reprezentaciji. Svi su dobro podnijeli ogled s Turcima, a laku ozljedu ima tek treći golman Ivan Kelava koji će sutra na pregled magnetskom rezonancom, no ne očekuje se bilo kakav ozbiljniji problem.

Izbornik je zadovoljan i atmosferom u momčadi, no ipak je upozorio na oprez.

Treba nam 18 raspoloženih igrača, Turci se ne dolaze braniti, želi novo slavlje Bilić

- Ne želimo da nas 'prebaci pamet'. Nema većih optimista od igrača i nas u stožeru, ali za nama je tek prvi dio ogleda, još moramo odraditi drugi dio. Nemojmo se zavaravati, ne očekuje nas prijateljska utakmica. Morat ćemo biti bolji nego u prvoj utakmici jer su Turci odlična momčad i dolaze napraviti rezultat. No i oni moraju biti svjesni da dolaze u našu kuću, u naše dvorište u koje se nas neke stvari moraju pitati. Nema opuštanja, dovoljno smo iskusni da znamo da je nogomet jako nepredvidiv - rekao je Slaven Bilić.

Izbornik nije želio otkriti tko će uči u postavu umjesto Ćorluke i Dujmovića koji otpadaju zbog žutih kartona.

Oni dolaze u naše dvorište, a tu se prvo nas mora pitati, borben je Bilić

- To je otvoreno pitanje, imamo par opcija, ali nisu samo Pranjić i Vukojević, trebat će nama 18 raspoloženih igrača da dođemo do konačnog cilja - dodao je Bilić, a onda se sjetio i navijača.

- Koristim priliku da pozdravim navijače koji su do sada puno puta bili presudan faktor, da nas i ovaj put podrže jer nam je ovo vrlo važna utakmica - zaključio je Bilić.

Prilika za Vukojevića i Pranjića

Osim izbornika pred novinare je stao i dvojac od kojeg se očekuje nastup u uzvratu s Turcima, Ognjen Vukojević i Danijel Pranjić. Obojica su rekli kako su odmorni i spremni za igru ako im izbornik ukaže priliku.

Turcima nedostaju igrači, ali nisu se predali, igraju za čast, očekuje žustru utakmicu Ogi

- Dobro sam se odmorio jer nisam igrao, maksimalno sam koncentriran i spreman i ako me izbornik stavi u momčad može računati da ću dati sve od sebe - rekao je Ognjen Vukojević i dodao kako je u prvoj utakmici vidio odličnu Hrvatsku koja je dominirala u svim segmentima, odigrala visoki presing, agresivno, te zabila prvi gol nakon kojeg se Turci nisu uspjeli vratiti.

Ni Vukojević, poput izvornika Bilića ne vjeruje da će se Turci u Maksimiru pojaviti s bijelom zastavom.

Turci su opasni, posjed lopte im je dobar, ali u konačnici je bitan tek rezultat, poznaje njihovu igru Vukojević

- Nedostaje im četiri-pet igrača, ali oni koji dođu u Zagreb imat će dodatni motiv, doći će igrati za čast i svoju zemlju - smatra Vukojević.

Za Vukojevića je najopasniji turski igrač Burat Yilmaz.

- Njega jedino treba paziti. Odličan je igrač, ali Šifo i Joe su odradili vrhunski posao. Tako će biti i u uzvratu- uvjeren je Vukojević.

Za Vukojevića je presudan posjed lopte u sredini terena. 

- U prvoj utakmici su oni imali veći posjed, ali su imali i više igrača u sredini terena. Mi smo im svjesno prepustili inicijativu. Oni jesu jaki na lopti, ali nije bitan posjed nego rezultat - rekao je Vukojević.

Želim igrati kao Olić u prvom susretu, Pranjić bi mogao istrčati na Maksimiru

Njegov kolega Danijel Pranjić nasmijao se na konstataciju kako igrači Bayerna očito i bez natjecateljske forme dobro igraju. 

- U prvoj je utakmici odličan bio Olić, nadam se ću ja u drugoj nastaviti kao i on - optimističan je Pranjić.

Na pitanje kako se postaviti kod rezultata 3-0 odgovorio je:

- Ja sam zato da se igra kao da je 0-0-, kao da nam treba pobjeda, treba ih napasti od prve minute i pokazati gdje su došli. Ne smije nam se dogoditi neki glupi crveni karton ili glupi gol pa da upropastimo ono što smo napravili u prvoj utakmici - zaključio je Pranjić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba