Obavijesti

Sport

Komentari 26

Nekima je Božić pretjerivanje s hranom, a njima ni blizu! Evo što zvijezde jedu za blagdane

Nekima je Božić pretjerivanje s hranom, a njima ni blizu! Evo što zvijezde jedu za blagdane

Prehrana profesionalnih nogometaša za vrijeme blagdana uvelike se razlikuje od nas "običnih smrtnika". Alkohol ne dolazi u obzir, a zamjena za čokoladu i kekse njima su proteinske pločice

VIDEO

Profesionalni nogometaši utakmice igraju i u božićnom tjednu, stoga za njih nema prevelikog opuštanja i slavlja uz jedan od omiljenih praznika u zapadnom svijetu. Pa im se i obroci u bitnome razlikuju od onih "običnih smrtnika".

POGLEDAJTE VIDEO: Georgina poklonila skupocjeni automobil Ronaldu

Pokretanje videa...

01:06

Naš doručak: Toplo pecivo ili domaći kruh uz koji savršeno ide domaći pekmez ili kakav sirni namaz, razne vrste sireva i salama, sve to uz šalicu omiljene kave ili toplog čaja. 

Njihov doručak: Izbor je između zobene kaše, neke vrsta žitarica i jaja na svaki mogući način. Svježe voće, poput ananasa, može pomoći oporavku od iscrpljenosti i ozljeda.

Ni kod užine ili gableca situacija na meniju nogometaša nije puno bolja.

Naša užina: Zdjelica dječje hrane za one najmlađe (i one koji se tako osjećaju), krafna, kolač ili dva koje vrebate u kuhinji od sinoć, čokolada i raznovrsni keksi.

Njihova užina: Proteinske pločice nezamjenjiv su predmet na jelovniku kao i domaće palačinke, ali sa što je manje moguće ulja i šećera. Uz to kolačići od zobi kao i mješavina raznih orašastih plodova i sjemenki također su čest izbor.

Središnja točka svakog Božića je dobar ručak. Iza toga  dolazi poslijepodnevni odmor kako bi se spremno mogla dočekati večera tijekom koje se nastavlja gastronomsko divljanje. 

Naš ručak: Pečena purica, odojak ili piletina s pečenim krumpirom, razni dodaci i salate, praćeno nekim pudingom i božićnim kolačima, a sve uz čašu dvije dobrog vina i možda neka rakija ili šalica kave kao digestive.

Njihov ručak: Ponešto sličan našem, ali u neizmjerno manjim količinama. S druge strane barem ne moraju raspuštati remen nakon večere. 

- Jeli bismo puricu kada je momčad stigla do hotela, ali morali smo je jesti s kilogramima brokule - rekao je Ian Wright, legenda Arsenala.

Nogometaši se ne mogu počastiti ni kada je ispijanje pića u pitanju.

Naša pića: Već smo spomenuli kavu i čaj, vino i rakiju, neki će se možda odlučiti i za pivo ili čak pjenušac, a nerijetko su tu razni sokovi i gazirana pića.

Njihova pića: Prema istraživanju koje je provedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu, prosječna osoba popije svoje prvo alkoholno piće prije 9:05 na božićno jutro, ali nogometaši su sve samo ne prosječni, piše Daily Mail. Za njih je, i na Božić, voda glavno, ali slavlje može obogatiti kakav izotonični napitak ili svježe cijeđeni voćni sok.

Za kraj dana mi ćemo se počastiti s nekoliko čaša kakvog alkoholnog pića, podgrijati što je ostalo od ručka, "počistiti" ostatak kolača i zakunjati na kauču. 

Njihov kraj dana vjerojatno obilježava rani odlazak u krevet kojem je prethodilo par žličica grčkog jogurta, ipak je on odličan izvor probiotika, proteina i kalcija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani