Obavijesti

Sport

Komentari 29

Nema luđeg prvenstva: Ovo su biseri slavonske 'kukuruz' lige

Nema luđeg prvenstva: Ovo su biseri  slavonske 'kukuruz' lige
1

Sportalo je jedini portal koji prati prvu županijsku ligu Osječko-baranjske županije. Peti je to rang natjecanja, ali nema veze, ovi fanatici će svaki tjedan analizirati proteklo kolo...

VIDEO

Poštovani ljubitelji jedine i neponovljive 1. žabokrečina nogometne lige (skr. ŽNL), javljamo se uživo (iz kauča) sa dugo očekivanom kolumnom kojom pokušavamo opisati netom završene tekme i komentare nakon njih.

Neki su stvarno sretnici u Osječko baranjskoj 1. ŽNL, ništa ne rade, a pobjeđuju..

Posted by Sportalo Hr on Monday, March 6, 2017

Subotnji festival nogometa

Dakle od danas pa nadalje, svakog tjedna kolumna jedna. Sudeći prema izjavama trenera svi se još nekako muče, igračima su noge teške (nekima od priprema, a nekima zato što pripreme nisu ni imali), a dosta ekipa čak ni ne može popuniti pola klupe za rezervne igrače.

Uglavnom, sim uvjetno rečeno “kikseva” NK FEŠKA i NK Tomislava u Osijeku, na gostovanjima kod davljenika, ostali rezultati su manje-više očekivani. No krenimo redom sa subotnjim festivalima nogometa.

Utakmica između NK Murse i NK Feška (1:1) je detaljno opisana na facebook stranici NK Murse.

U Bilju je, prema izjavama oba trenera, Aleksandra Jorgea Stojkovića i Ivice “Šilterice” Lucića (koji po mom skromnom mišljenju uvijek daje korektne i realne izjave) odigrana ne baš kvalitetna i tvrda tekma u kojoj je domaćin ipak bio bolji i s dva zgoditka Renata Fremeca zvanog Pljoska i Đure Takača zvanog Đarma, došao do zaslužene pobjede i tri boda.

Moramo pohvaliti domaćina koji je napokon iznašao materijalna sredstva za infrastrukturne radove kako bi one drvene klupe kao iz autobusa iz filma “Ko to tamo peva” zamijenio pravim kućicama za rezervne igrače. Šalu na stranu ljudi su iz uprave kluba domaćina uspjeli i napraviti stazu do objekta, staviti rasvjetu i napraviti drenažu na terenu. Svaka čast! Rezultat 2:0

Erotika i smokvin list

U Kneževim (Šojinim) Vinogradima su domaći trenerski mag (ne prodaje maglu ako ste to mislili) Damir “Kave aparat” Horvat i njegovi Dirty Dozen u terminu jeftine tarife (inače igraju navečer pod rasvjetom) pobijedili sa “samo”  5:0 NK Elektru. U subotu je domaćin stvarno bio racionalan i štedljiv, štede na struji, štede na tinti za zapisnik pa su tako i poštedili goste većeg potopa, goste koji su s obzirom na situaciju sretni što uopće nastupaju.

U Donjem Miholjcu su se sastali domaćin NK United i gosti iz Semeljaca NK Pilot, pardon Polet. U, prema izjavama, borbenoj ali siromašnoj tekmi i jedni i drugi su uzeli po bod što je i najrealniji ishod tekme. Jedini je problem što su se odigrale dvije istovremeno. Jedan trener kaže da je gost dva puta prešao centar, a vratar drugh kaže da su odigrali odličnu tekmu. Ili nisu bili na istoj tekmi ili su kriteriji vrlo čudna disciplina..

Domaći igrač je dobio crveni karton tražeći penaltik u 87. minuti ali po mišljenju njegovog trenera opravdano. Mora da ga je tražio vrlo pristojno. Sigurno je momak načitan. Lektira mu je bila omiljeno štivo. Ništa Zagor, Veliki Blek, Erotika i Smokvin list. Rezultat 0:0.

Riverside derbi u Valpovu

U Valpovu su se u Riverside derbiju sastale dvije vrlo dobre ekipe NK Smjesa City i HNK Šljakeri iz Chicken Town-a. Iako su domaćini imali namjeru da Amidžini pilići odu gladni kući ovi su uspjeli počokati bod. Za domaćine strijelac, a tko drugi nego Ivan “Zet” Skelac, a za goste najbolji boksač među igračima ili igrač među boksačima Zvonimir “Zvone Cone” Lendić. Kod gostiju se još istakli Edi “Murphy” Krišto te Alen “Daddy” Buljević.

Gostujući kapetan Davor “Barišić” Marušić se istakao samo po priči cijelu tekmu. Mislio je da je na još jednom sastanku HDZ-a. Ovo Barišić je zato što planira prepisati diplomski rad. Ivan “Švabo” Marić i Vladimir “Čekić” Bat su iznenadili sve prisutne svojom mišićnom masom i isklesanim tijelima. Vidi se da su se cijelu zimu pripremali u teretani. Ime teretane je Fast Food Hamby! Rezultat 1:1.

U nedjelju su u ruralnom derbiju, zbog udaljenosti stadiona obje ekipe od centra grada, ali i zbog dvoboja dva trenera RUntića i RUdeca, ekipe NK Metalca i NK Tomislava podijelile po jedan bod odigravši 1:1. Rezultat pomalo iznenađujući, ali samo za one koji nisu bili na tekmi.

Ostala dva boda su vrlo lako mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Strijelac za goste Vedran “The Coach” Nikšić, a za domaćine iz kaznenog udarca i najbolji pojedinac današnje tekme Gavro Bagić ili Bago Gavrić..pitanje je sad. Kod domaćina bolji od ostalih Stjepan “Naglasak” Tolić i Luka “Raga” Raguž, čijem bratu, inače vrataru NK Mladosti iz Antina želimo što brži oporavak, nakon stravične ozlijede koju je zadobio u subotnjoj tekmi protiv NK Čepina. Kod gostiju se svidio Ivan tamnokosi De Bruyne Gelo.

Derbi Avengersa i Juventuda

U Kuševcu su domaći minopolagači torpedirali goste iz Đurđenovca sa 5:0, a da prema izjavama gostujućeg trenera nisu dali gol iz igre. Naime, gosti su si sami zabili tri gola a dva su postignuta iz opravdano dosuđenih kaznenih udaraca. Blago domaćem treneru Damiru “Lijenčini” Išasegiju. Ništa ne radi sa svojom ekipom, a pobjeđuje sa 5:0.

I na koncu, u Popovcu, mjestu gdje se autobus okreće su domaći NK Avengersi pobijedili NK Juventud iz Đakovačke Satnice sa 2:0. S obzirom na vrlo jaku kišu i posljedično klizav i težak teren tekma je obilovala mnoštvom klizećih startova i prekršaja. Inače ih ne bi bilo.

Strijelac prvog gola za domaćine u 37 sekundi 37-godišnji Igor Kolarić. Dobro da nema 19 godina, zabio bi u 19 sekundi. Za konačnih 2:0 nekom frnjokom strijelac Jagetić, da li Domagoj ili Ivan ne znamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu