Obavijesti

Sport

Komentari 17

Nepoznato o Kloppu: Presadio kosu, zaljubio se u Bollywood...

Nepoznato o Kloppu: Presadio kosu, zaljubio se u Bollywood...
4

Jürgen Klopp osvojio je prvi trofej na klupi Liverpoola. Na Anfield je stigao prije 1332 dana, na dosadašnja pojačanja potrošio 432 milijuna eura, a o nogometu najviše razmišlja - šetajući...

VIDEO

Jürgen Klopp konačno je i u Liverpoolu dočekao svojih "pet minuta". Njemački strateg odveo je "redse" do prvog trofeja na klupi engleskog velikana, redsi su u subotu stigli do Lige prvaka pobjedom nad Tottenhamom 2-0.

Bivšem treneru Borussije Dortmund za prvi je trofej na Anfieldu trebalo 1332 dana, ali i 432 milijuna eura. Priznat ćete, nije malo. Bez obzira što engleski nogomet zahtjeva velika ulaganja, bez njih ne možete parirati Man. Cityju, Chelseaju, pa i drugim velikanima.

'Inače sam 20 minuta poslije polupijan, dosad sam pio vodu'
'Inače sam 20 minuta poslije polupijan, dosad sam pio vodu'

Miljenik legendarnog Kopa, ali i svih navijača Liverpoola, na Anfieldu i bez osvojenih trofeja radi jako dobar posao. Jürgen Klopp je redse doveo do finala Europske lige (u sezoni 2015/16. izgubili od Seville), do finala Liga kupa (u sezoni 2015/16. izgubili od Man. Cityja), kao i do finala Lige prvaka u sezoni 2017/18. kada je bolji bio Real Madrid. To nije sve, i ovo drugo mjesto u Premier ligi ima povijesni predznak, Liverpool je osvojio "nenormalnih" 97 bodova, a to bi mu za naslov bilo dovoljno u 116 od 119 dosadašnjih prvenstava Engleske.

Jürgen Klopp oduvijek je veliki zaljubljenik u indijske filmove i - Bollywood. Jedan od njegovih životnih uzora je 76-godišnji glumac Amitabh Bachchan koji je imao glavnu rolu u filmu Sholay, indijskom "classicu" iz 1975. godine, čak i službeno proglašenim najboljih Hindu filmom u povijesti. A Klopp je u nekoliko navrata priznao kako je odrastao na filmu Sholay, te kako je fasciniran Gabbarom Singhom, likom iz tog filma.

Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona

Zanimljivo, ni njegov dolazak na Anfield nije prošao glatko. U svom prvom obraćanju engleskim medijima naletio je na "tanak led", pa odmah "poderao" Cillu Black, legendarnu pjevačicu iz Liverpoola.

- Iskreno, nisam njezin fan. Nekako sam dojma kako joj se glas prečesto grči, a i u televizijskim emisijama mi djeluje neuredno - britak je bio Klopp, dok je izvršni direktor redsa Ian Ayre na to kratko odgovorio:

- Prerano Jürgen, prerano.

Još fali samo golman! Lovren deseti Hrvat s naslovom u LP
Još fali samo golman! Lovren deseti Hrvat s naslovom u LP

Ipak, Klopp je lukav lik, čovjek koji iz svake situacije uspije izvući određenu korist. A to je odlika inteligentnih ljudi. Kako je već opasno, i kod navijača Liverpoola, "zaglibio" izjavom o Cilli Black, Nijemac je nastavio pričati o glazbi. Točnije, Beatlesima. Izvjesni Ian Ayre tako ga je upitao koji mu je najdraži album Beatlesa, pa mu ponudio tri odgovora:

- Revolver? Sgt. Pepper's? The White Album?

Jürgen Klopp je bio miran, jednom od čelnih ljudi Liverpoola samo kazao:

- Moj najdraži album Liverpoola je uvijek onaj sljedeći.

I time nasmijao okupljene, pa vrlo brzo dobio zeleno svjetlo za dolazak na Anfield.

Champions League - Liverpool Training

Jürgen Klopp oduvijek je izravan, on jednostavno ne bježi od činjenica. Pa je tako i sam priznao kako je 2013. godine bio na - transplantaciji kose.

- Da, to je istina. Pa mislim da su rezultati sasvim zadovoljavajući, zar ne? - nasmijao se jednom prilikom Klopp.

Treća sreća za Kloppa: Nek mu se vratilo za nepravdu u ligi...
Treća sreća za Kloppa: Nek mu se vratilo za nepravdu u ligi...

U svom sedmogodišnjem mandatu na klupi Borussije Dortmund osvojio je šest trofeja, a vrlo često se s domaćih utakmica kući vraćao - pješke. To je često znalo iznenaditi mnoge, ali Klopp jednostavno voli šetati. Čak je jednom prilikom izjavio kako o igri svojih momčadi najviše razmišlja uz šetnje. Nekad duže, nekad kraće, ovisno o rezultatima. Dapače, sam je napisao i jednu znanstvenu tezu (knjigu) "Walking - Inventory and evaluation of a sport for all" prije nego što je dobio diplomu na sveučilištu Goethe u Frankfurtu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe