Sport

Komentari 35

Alves prišao Ericu i rekao mu: "Prijatelju, evo ti moja jetra..."

Alves prišao Ericu i rekao mu: "Prijatelju, evo ti moja jetra..."

Saznao sam da moram na operaciju. Dani Alves mi je prišao i rekao mi: "Ja ću ti donirati jetru". Naravno da to nije dolazilo u obzir, otkrio je bivši nogometaš Barce...

Eric Abidal i Dani Alves bili su nerazdvojni u Barceloni. Alves je bio potresen nakon što klub nije htio produljiti Abidalov ugovor i to nakon svega što je Francuz prošao.

U travnju prošle godine morao je na transplantaciju jetre nakon što su mu otkrili karcinom. Na operaciji je bio 9 sati, a na treninzima je bio već nakon sedam mjeseci. Godinu dana nakon operacije već je igrao za Barcelonu.

Alves je u čast svom prijatelju promijenio broj na dresu. Brazilac je imao broj 2, a nakon što je Abidal otišao, uzeo je njegov broj, 22. 

Abidal je otkrio kako je njegova prijateljska veza s Alvesom puno dublja nego što je to itko mogao zamisliti. 

- Saznao sam da moram na transplantaciju jetre. Dani mi je prišao i rekao mi: "Ja ću ti donirati jetru". Naravno, to nije dolazilo u obzir jer je profesionalan nogometaš. Ali naše prijateljstvo nije obično, to je neraskidiva veza - rekao je Abidal za Catalunya Radio.

Francuski branič otišao je u Monaco gdje je danas kapetan jer Barcelona s njim nije htjela riskirati i nije mu produljila ugovor. 

- Razumijem ih. Rekli su mi da su tako odlučili - razočarano je dodao Abidal.

Dio jetre donirao mu je rođak kojem se zahvalio i javno. Na povratničkoj utakmici protiv Mallorce ispod dresa imao je majicu na kojoj je pisalo: "Hvala ti, moj rođače".

- Da nije bilo njega, ja danas ne bih bio ovdje - rekao je tada Abidal.

Najčitaniji članci