Obavijesti

Sport

Komentari 82

Žestok sukob navijača Lecha i Sarajeva, specijalci na ulicama

Žestok sukob navijača Lecha i Sarajeva, specijalci na ulicama
3

U ponedjeljak navečer u centru glavnog grada BiH sukobili su se navijači Sarajeva i poljskog Lecha, razbijani su automobili, a na ulice su morali izaći čak i specijalci

VIDEO

Prema neslužbenim informacijama u neredima navijača na ulicama Sarajeva ozlijeđeno je sedam Poljaka te 11 državljana Bosne i Hercegovine od čega troje teže, a jedna je osoba uhićena, javljaju BiH mediji.

Epilog je to velikih nereda navijača domaćeg Sarajeva i poljskog Lecha koji su počeli u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, a sve kao grozna uvertira pred današnju utakmicu Sarajeva i Lech Poznanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka (21:00).

'Neredi su prvo počeli u Baščaršiji , da bi se nešto prije ponoći nastavili u naselju Vogošća. Cijela drama i huligansko navijanje trajalo je do nešto iza ponoći, kada se situacija i smirila', javlja Radio Sarajevo .

VIDEO

Na ulice su morali izaći i specijalci koji su situaciju u Vogošći uspjeli smiriti tek jedan sat iza ponoći.

- Jutros su pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo obavili očevid i možemo kazati da je oštećeno pet policijskih automobila i osam privatnih. Ozlijeđeno je devet policijaca te je razbijen jedan autobus - rekao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a KS-a Irfan Nefić.

Nakon što su specijalci smirili makljažu na lice mjesta izašao je dežurni tužitelj koji je obavio očevid, a u MUP-u kažu kako će danas sve napraviti da se kaos ne bi ponovio. Još nema informacija hoće li organizator zabraniti dolazak gostujućih navijača na stadion te hoće li ih protjerati iz BiH.

VIDEO

Prema pisanju tamošnjih medija sve je počelo nakon što su poljski navijači počeli provocirati domaćine skandiranjem 'Ovo je Srbija' ispred hotela Sunce gdje je bio smješten dio gostujućih navijača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu