Obavijesti

Sport

Komentari 51

Nestvarna dominacija Rusa! Svladao Thiema i osvojio titulu

Nestvarna dominacija Rusa! Svladao Thiema i osvojio titulu

Rus je na putu do naslova pobijedio vodećeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića, u polufinalu svjetski broj 2 Španjolca Rafaela Nadala, a u finalu i trećeg sa svjetske ljestvice

VIDEO

Ruski tenisač Daniil Medvjedev ostvario je najveći uspjeh u karijeri nakon što je u finalu završnog ATP turnira u Londonu pobijedio Austrijanca Dominica Thiema sa 4-6, 7-6 (2), 6-4 nakon dva sata i 43 minute igre.

ATP Finals

Thiem je dobio prvi set, no Medvjedev je potom okrenuo meč osvojivši iduća dva seta za veliku pobjedu.

Rus je na putu do naslova pobijedio vodećeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića, u polufinalu svjetski broj 2 Španjolca Rafaela Nadala, a u finalu i trećeg sa svjetske ljestvice. Time je postao tek četvrti tenisač kojem je to uspjelo na jednom turniru od 1990. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije njega to su ostvarili i David Nalbandian 2007. u Madridu, Novak Đoković iste godine u Montrealu, te Boris Becker 1994. u Stockholmu.

Za 24-godišnjeg Rusa, trenutačno četvrtog tenisača svijeta, bio je ovo drugi turnirski naslov ove godine nakon što je slavio na Mastersu u Parizu, te deveta titula u karijeri.

Bio je to njihov peti međusobni susret i druga pobjeda ruskog tenisača. Austrijanac je dobio njihov posljednji međusobni susret u polufinalu US Opena, pa je Medvjedev večerašnjom pobjedom barem malo uzvratio suparniku.

Finale je bio i oproštaj ovog turnira za londonske O2 Arenu koja ga je ugostila posljednjih 12 godina, a prvo londonsko izdanje 2009. godine također, je osvojio Rus Nikolaj Davidenko. ATP Finals sada seli u Torino.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener