Obavijesti

Sport

Komentari 35

Nesuđeni Modrićev nasljednik: Užas rata ne mogu zaboraviti

Nesuđeni Modrićev nasljednik: Užas rata ne mogu zaboraviti
1

Sjećam se američkih vojnika koji su bili u mirovnoj misiji i davali sve od sebe da smire situaciju. Bosna je meni na prvom mjestu i jako sam blizak domovini, rekao je Miralem Pjanić za Telegraph

VIDEO

Robert Prosinečki u kadru reprezentacije Bosne i Hercegovine ima jednog od najboljih europskih veznjaka, Miralema Pjanića (27).

Član Juventusa dobro je poznato ime diljem Europe jer je uoči prelaska u talijanskog giganta 2016. regularno igrao za Lyon i Romu.

U razgovoru za Telegraph dotaknuo se mnogih tema, britanskim medijima posebno je zanimljiv budući da Juventus u utorak igra protiv londonskog Tottenhama u osmini finala Lige prvaka.

Nakon što je Luka Modrić otišao iz Tottenhama u Real prije šest godina, Englezi su baš u njemu vidjeli zamjenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imao sam priliku igrati za Tottenham, htjeli su da zamijenim Luku Modrića koji je otišao u Real Madrid. Rekao sam im da ne vjerujem da je pravo vrijeme za to i nisam htio otići tamo. Imao sam i prije ponudu Arsenala, ali odluke sam uvijek donosio kada dobro razmislim. Misilo sam da nije dobar potez otići u neki engleski tim - rekao je Pjanić.

No, onda se priča vratila u prošlost. U svojoj BiH nije mogao imati bezbrižno djetinjstvo jer se zbog ratne situacije u zemlji morao s obitelji odseliti u Luksemburg. I tu državu smatra drugim domom.

- Bilo je već jasno da će početi rat i otac mi je pričao da je jednostavno morao donijeti odluku o napuštanju Bosne. Odveo nas je u Luksemburg i to je postao moj drugi dom. Rat je bio jako loš za cijelu Jugoslaviju, posebno za BiH koja je najviše patila i doživjela velike nepravde - rekao je Miralem.

U BiH je sljedeći put došao 1996. godine.

- Tada su se vidjeli veliki znakovi rata. Sjećam se američkih vojnika koji su bili u mirovnoj misiji i davali sve od sebe da smire situaciju. To neću nikada zaboraviti... Bosna je meni na prvom mjestu i jako sam blizak domovini. Iako sam uvijek živio izvan nje, moja obitelj i ja uvijek pričamo materinjim jezikom i preferiramo bosansku tradiciju. To je uvijek u meni i mom srcu - otkrio je Pjanić.

Mogao je birati želi li igrati za Francusku, Luksemburg ili BiH.

- Izabrao sam BiH jer sam osjećao da je važno pokazati, posebno mladim ljudima, da se san može ostvariti. Kada su moji roditelji napustili Tuzlu nismo ništa ponijeli. Samo su htjeli da njihova djeca žive u miru i da imaju šansu normalno odrastati. To su i uspjeli - smatra.

Za Juventus je odigrao 50 utakmica i zabio devet golova, a u svijetu je poznat kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka