Obavijesti

Sport

Komentari 18

Laku noć, New Jersey: Sve je stalo nakon Draženove smrti

Laku noć, New Jersey: Sve je stalo nakon Draženove smrti
1

Netsi su se oprostili od New Jerseya nakon 35 godina u NBA-u. Sljedeće sezone momčad seli u New York i zvat će se Brooklyn Nets. Odali su počast legendama

VIDEO

Bilo je to zabavnih, ali ne i tako uspješnih 35 godina, počeo je u današnjoj kolumni jedan od kroničara košarkaša iz New Jerseya.

Netsi su se sinoćnjom utakmicom protiv Philadelphia 76ersa oprostili od New Jerseya teškim porazom 105-87. No rezultat je sinoć bio manje važan. Na poluvremenu su Netsi odali počast bivšim zvijezdama kluba, a među ostalima i hrvatskom velikanu Draženu Petroviću. Prudential Center na posebno se emotivan način oprostio upravo od hrvatske legende tijekom poluvremena kada su se prikazivali video-isječci presjeka povijesti Netsa u New Jerseyju.

- Draženova smrt sve je zaustavila. Sve je stalo i vratilo klub nekoliko godina unazad - rekao je Draženov suigrač iz Netsa Kenny Anderson.

Generalni menadžer kluba Billy King rekao je kako su legende poput Dražena, Jasona Kidda i Bucka Williamsa Jersey nazivali svojim domom te kako će momčad svojom posljednjom utakmicom u Prudential Centeru odati počast svojim legendama. O Draženu često govore i legende NBA, a o njegovoj veličini govori i najbolji od najboljih, Michael Jordan.

- Kad god bi igrali jedan protiv drugoga, bio bi jako agresivan prema meni. Nije bio nervozan, jednostavno je u mene ulazio jednakom žestinom kao ja u njega - rekao je o Petroviću Jordan.

- Nitko se nije tako povezao s navijačima kao Dražen Petrović i Jason Kidd, dvojica igrača koji su uvijek igrali sa strašću i koji su sve oko sebe činili toliko boljima - napisao je autor bloga posvećenog NBA-u, John Schuhmann nostalgično zaključivši svoj tekst:

- Laku noć, New Jersey. Sljedeća postaja: Brooklyn.

Dražen je izabran za najboljeg šutera u povijesti kluba, a na dodijeli priznanja na poluvremenu košarkaškog Mozarta je predstavljala majka Biserka.

- Najveći se hrvatski košarkaš od zaboravljenog čovjeka u Portlandu pretvorio u superzvijezdu nakon što je prešao u New Jersey. U tri godine u klubu tricu je gađao 43,7 posto i ostaje jedan od legendarnih košarkaša s obje strane Atlantika - istaknuo je ugledni časopis Wall Street Journal u obrazloženju izbora Dražena za najboljeg šutera u povijesti Netsa.

Nažalost, i najgori trenutak u povijesti kluba vezan je uz Dražena.

- Petrović je imao samo 28 godina kada je 7. lipnja poginuo u prometnoj nesreći u Njemačkoj. Za mnoge Amerikance bio je lice rata u bivšoj Jugoslaviji. Petrović nas je podsjećao da ima važnijih stvari od košarke, dok smo istodobno, gledajući ga, zaboravljali na sve ostalo osim njegova savršenog šuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima