Obavijesti

Sport

Komentari 5

Neuništivi dinamovac Miura je s 54 godine potpisao novi ugovor

Neuništivi dinamovac Miura je s 54 godine potpisao novi ugovor

Kao profesionalni nogometaš debitirao je davne 1986. u brazilskom Santosu, a 1999. se kratko zadržao i u Dinamu, tadašnjoj Croatiji. Odigrao je 12 utakmica u HNL-u

VIDEO

Nogomet je moj život. Cijeli sam život pazio na prehranu, zdravo sam živio i to je recept moje dugotrajnosti, rekao je Kazuyoshi Miura.

Legendarni japanski nogometaš, koji je 1999. godine bio član zagrebačkog Dinama, produžio je ugovor s japanskim prvoligašem Yokohamom za još jednu godinu iako će 26. veljače napuniti 54 godine.

Miura je u rujnu prošle godine postavio novi svjetski rekord za najstarijeg profesionalnog nogometaša koji je zaigrao u prvoj ligi za 53 godine, šest mjeseci i 28 dana, a taj će vlastiti rekord po svemu sudeći još pojačati.

- Kad sam zakoračio na teren, osjetio sam duboku želju da ispunim svoju dužnost i ispunim želje svih s kapetanskom trakom koju su mi dali - rekao je tada Miura koji je dobio ovacije 4723 navijača kad su ga zamijenili u 56. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Novi ugovor "Kralj Kazu", koji nosi broj 11 na dresu, potpisao je u 11 sati i 11 minuta 11. siječnja. Točno godinu nakon prošlog potpisa!

- Moja strast za igranjem nogometa samo se povećava - kazao je Miura prilikom potpisa ugovora.

Kao profesionalni nogometaš debitirao je davne 1986. u brazilskom Santosu, a 1999. se kratko zadržao i u Dinamu, tadašnjoj Croatiji. Odigrao je 12 utakmica u HNL-u.

- Nikad neću zaboraviti taj period. Hrvatska mi je promijenila život. Pa, kod vas sam učio piti kavu s kolegama! To nikad prije nisam radio, smatrao sam to gubljenjem vremena. No dinamovci su me naučili da je druženje sa suigračima i prijateljima nakon utakmica nešto što se mora - rekao nam je jednom prilikom "King Kazu".

- U jednom japanskom časopisu napisao sam pismo Juriću i Prosinečkom. Pismo prijatelja prijatelju. Zahvalio sam im na svemu. Puno su mi pomogli i olakšali život u Zagrebu, a bilo mi je stvarno lijepo - ispričao je Miura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener