Obavijesti

Sport

Komentari 39

Iznenađenje: Nervozna Austrija zasluženo poražena od Mađara

Iznenađenje: Nervozna Austrija zasluženo poražena od Mađara
9

Viđena su dva dijametralno suprotna poluvremena gdje se puno bolje snašla Mađarska. Bili su pametniji i strpljiviji, znali su skupo naplatiti protivničku nervozu zbog statusa favorita

VIDEO

Prva utakmica skupine F odigrana je u Bordeauxu između Austrije i Mađarske i u njoj se dogodilo prvo iznenađenje. Favorizirana Austrija pala je pod naletom discipliniranih Mađara koji su znali naplatiti sve njihove pogreške.

Na papiru kvalitetnija i potentnija momčad Marcela Kollera već je u 31. sekundi bila nadomak ekspresnog vodstva. Opalio je David Alaba iz daljine, Gabora Kiraly se bacio i ostao kratak, ali lopta udarila u stativu. Da je ušla, bio bi to najbrži gol u povijesti Europskih prvenstava.

Monotono prvo poluvrijeme po šansama pripalo Austrijancima

Već nakon osam minuta ušao je u novu šansu, ubacio se ispred mađarskih stopera i loše pucao u Kiralyja. Austrija je bila dominantnija u prvom poluvremenu, iako su djelovali brzopleto u posjedu. Žurili su prema naprijed, očekujući da će lako odraditi posao. 

Veteran u trenerci novi je rekorder Eura

U 34. minuti najstariji igrač u povijesti Eura Gabor Kiraly, paradom je odbio loptu u korner. Na nesreću svih Austrijanaca, šest minuta kasnije Harnik je propustio realizirati zicer kojeg mu je pripremio Marko Arnautović. Bez obzira na to, svjedočili smo monotonoj utakmici jer očekivao se aktivniji nogomet, poglavito od Alabe i društva.

Austria v Hungary - EURO 2016 - Group F

Drugo poluvrijeme ponudilo je puno življi nogomet jer 'crveni' su odlučili pritisnuti 'bijele'. Mađari su se koncentrirano branili te pokušavali iz kontre ugroziti pomalo 'razbacane' Austrijance. Današnja igra Austrije nije bila niti blizu razine igre koju su prikazali u kvalifikacijama kroz koje su upisali devet pobjeda i remi kroz deset susreta. 

Mađarska je inteligencijom i strpljenjem nadmudrila nervoznu i brzopletu Austriju

Pola sata prije kraja, Adam Szalai iskoristio je sjajnu loptu Laszla Kleinsheislera. Zabio je svoj prvi gol za Mađarsku nakon listopada 2014., nije mogao izabrati bolji trenutak. 

Austria v Hungary - EURO 2016 - Group F

Austrijanci kapitulaciju potpisuju samo tri minute poslije primljenog gola - stoper Aleksandar Dragović zbog opasnog starta dobiva izravan crveni karton od francuskog suca Clementa Turpina i od tog trenutka, pa do posljednjih minuta, Mađari su gospodarili terenom.

Austria v Hungary - EURO 2016 - Group F

Prva pobjeda na Euru nakon 52 godine

Konačan su udarac zadali u 87. minuti poslije dobrog kontranapada kojeg je golom okrunio Storckov džoker s klupe, Zoltan Steieber. Viđena su dva dijametralno suprotna poluvremena gdje se puno bolje snašla Mađarska. Bili su pametniji i strpljiviji, znali su skupo naplatiti protivničku nervozu zbog statusa favorita.

Mađari su tako došli do svoje prve pobjede na Europskim prvenstvima nakon 52 godine, a Gabor Kiraly postao je najstariji igrač u povijesti Eura.

Igrač utakmice: László Kleinheisler

Idejni vođa mađarskog veznog reda iskreirao je šansu Szalaiju koji je to rutinski realizirao. Mladi igrač Werdera iz Bremena ovom si je utakmicom svakako podigao cijenu.

SKUPINA F

  • Austrija - Mađarska 0-2 (Szalai 62', Steiber 87')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna