Sport

Komentari 18

Pobjeda Pinturaulta, Ivica Kostelić osvojio 18. mjesto

Pobjeda Pinturaulta, Ivica Kostelić osvojio 18. mjesto

Francuski skijaš Alexis Pinturault osvojio je prvo mjesto u veleslalomu koji je u nedjelju održan u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Ivica Kostelić je bio 18.

Pinturault, koji je nakon prve vožnje bio na drugom mjestu, na koncu je slavio sa 60 stotinki prednosti pred vodećim skijašem ukupnog poretka Marcelom Hirscherom. Treći je sa 63 stotinke zaostatka bio Ted Ligety, prvoplasirani skijaš u poretku za veleslalomski mali globus.

Za 22-godišnjeg Francuza ovo je četvrta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu i prva u veleslalomu. Hirscher je, pak, već 14. put ove sezone ostvario plasman na postolje. U ukupnom poretku sada ima 1215 bodova, odnosno 209 više od Norvežanina Aksela Lunda Svindala koji je u nedjelju zauzeo šesto mjesto. U poretku veleslaloma Austrijanac je, pak, smanjio zaostatak za Ligetyjem (520-415), s time da treba istaknuti da su do kraja sezone ostale još dvije utrke u ovoj disciplini.

Inače, nakon prve vožnje u Garmischu, u vodstvu je bio domaći predstavnik Felix Neureuther, ali pred kraj drugog ''laufa'' je napravio veliku pogrešku koja ga je bacila na 12. mjesto.

Naš Ivica Kostelić je nakon slabe prve vožnje bio tek na 27. mjestu. Drugi je dio utrke odradio znatno bolje, što mu je donijelo napredak na 18. mjesto. Za pobjednikom je zaostao 2.87 sekundi. U ukupnom je redoslijedu i dalje na petom mjestu.

Svjetski kup u Garmisch-Partenkirchenu, veleslalom (m), rezultati:

Najčitaniji članci