Obavijesti

Sport

Komentari 9

Neuspješna generalka Nigerije: Češka ih je srušila iz prekida...

Neuspješna generalka Nigerije: Češka ih je srušila iz prekida...
1

Zanimljivo, utakmica je dva puta prekidana. Nakon sat vremena igre susret je prekinut zbog nevremena i tuče, a pauza je trajala desetak minuta

VIDEO

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka svjetskog prvenstva i utakmice protiv Hrvatske, nigerijska nogometna reprezentacija je u Schwechatu izgubila od Češke 0-1.

Pogodak odluke postigao je Tomaš Kalaš u 25. minuti utakmice.

Bila je to peta pripremna utakmica "Super orlova" i treći poraz pri čemu drugi uzastopni, a ostvarili su i jednu pobjedu, te remi. Prije četiri dana Nigerija je izgubila od Engleske 1-2, a koncem ožujka i od Srbije (0-2).  Pobjedu su ostvarili protiv Poljske (1-0), dok su protiv DR Konga remizirali 1-1.

Nigerija je bolje ušla u susret, no Češka je povela u 25. minuti golom Tomaša Kalaša koji je pospremio jedan odbijanac. Glavom je pucao Tomas Souček, njegov udarac je odlično zaustavio Francis Uzoho, no Kalaš je zabio odbijanac za 1-0. U nastavku susreta Nigerija je dominirala, međutim nije uspjela izjednačiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U 60. minuti Moses je zaprijetio iz slobodnog udarca, a pet minuta kasnije imao je još bolju priliku, ali se spetljao u kaznenom prostoru. U 69. minuti zaprijetio je Idowu, ali je pucao preko gola.

Jedinu priliku u drugom poluvremenu Česi su imali u 80. minuti kada je Krmečik pucao glavom nakon ubačaja, ali je nigerijski vratar nogom zaustavio udaraca.

Zanimljivo, utakmica je dva puta prekidana. Nakon sat vremena igre susret je prekinut zbog nevremena i tuče, a pauza je trajala desetak minuta. U samoj završnici susreta došlo je do kraćeg prekida nakon što je jedan nigerijski navijač utrčao na teren. 

Nigerija će otvoriti nastup na svjetskom prvenstvu utakmicom protiv Hrvatske 16. lipnja u Kalinjingradu, šest dana kasnije će igrati protiv Islanda u Volgogradu, a u posljednjem kolu skupine 26. lipnja će odmjerit će snage protiv Argentine u St Peterburgu.

NIGERIJA - ČEŠKA 0-1

SCHWECHAT. Stadion Rudolf-Tonn - 2.000 gledatelja; Sudac: Julian Weinberger (Aut)

Strijelac: 0-1 Kalaš (25)

NIGERIJA: Uzoho - Ogu, Troos-Ekong - Idowu (od 70. Elderson), Ndidi, Mikel (od 80. Iheanacho), Iwobi, Ebuehi (od 46. Abdullahi) - Ighalo (od 70. Omeruo), Moses (od 80. Musa)

ČEŠKA: Vaclik (od 46. Pavlinka) - Kalas, Suchy, Jugas - Coufal, Husbauer (od 66. Horava), Soucek (od 56. Travnik), Barak, Jankto (od 79. Boril) - Šural (od 84. Kopic), Schick (od 71. Krmenčik)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske