Sport

Komentari 12

Neustrašiv ili lud? Koplje palo samo par metara od fotografa

Neustrašiv ili lud? Koplje palo samo par metara od fotografa

Koplje je palo samo nekoliko metara od njega, a on nije niti primijetio da se iza njegovih leđa održavaju kvalifikacije. Ili je, ali je procijenio da nitko ne može baciti toliko daleko

Bacanje koplja za muške bilo je jače jedino kada je svjetskim bacalištima vladao Jan Železny. Od tada su se na samom vrhu izmjenjivali sjajni bacači, ali niti jedan nije došao toliko blizu svjetskom rekordu od 98,48m. Sve dok se nije pojavio Johannes Vetter (24).

Nijemac je ove sezone bacio nevjerojatnih 94,44 metara što je drugi najdalji hitac svih vremena i sjajnom formom najavio Svjetsko prvenstvo u Londonu. A kvalifikacije je otvorio sjajnim hicem preko 91 metra. Ako bi netko trebao prebaciti Železnog i srušiti svjetski rekord, onda je to Vetter jer takva lakoća bacanja nije viđena još od velebnog Čeha.

I premda je malo vjerojatno da će Vetter u subotnjem finalu prebaciti granicu od 95 metara, iako nije isključeno, jedan fotoreporter malo se zaigrao. Čovjek je zasjeo iza linije od 95 metara ni ne sluteći da bi netko mogao baciti toliko daleko. 

Koplje je palo samo nekoliko metara od njega, a on nije niti primijetio da se iza njegovih leđa održavaju kvalifikacije. Ili je, ali je procijenio da nitko ne može baciti toliko daleko. Sve u svemu, može zahvaliti Vetteru što u svoj prvi kvalifikacijski hitac nije ušao sa sto posto snage. Tko zna što bi se dogodilo da jest.

U lošem sjećanju ostaje veliki incident koji se dogodio jednom od najboljih bacača koplja Teru Pitkamakiju 2007. godine u Rimu. Finac je tada kopljem pogodio atletičara koji se zagrijavao sa strane, a greška je bila isključivo organizatora, koji je dopustio da se ljudi kreću u dometu koplja dok natjecanje traje.

Najčitaniji članci