Obavijesti

Sport

Komentari 3

Newcastle United kupuju četiri nigerijska bogataša?

Newcastle United kupuju četiri nigerijska bogataša?
1

Konzorcij od četiri nigerijska biznismena navodno će poslati ponudu za kupnju kluba s engleskog sjevera. Na klupu bi vratili trenera Keegana

VIDEO

Službe koje su za to zadužene provjeravaju podrijetlo novca mogućih investitora, ali i sve ostale detalje o njima. Pripremamo teren za službenu ponudu četvorice investitora, otkrio je Chris Nathaniel, poslovni čovjek iz Londona nigerijskih korijena. Nije želio otkriti imena ljudi koji su zainteresirani za kupnju Newcastle od trenutačnog vlasnika Mikea Ashleya, a i o iznosu se zasad samo nagađa. Ashley je klub kupio za 200 milijuna eura, a u godinu i pol 'vladavine' uložio je dodatnih 160 milijuna. No njegova prodajna cijena je - 580 milijuna eura.
Nigerijski konzorcij je, prema navodima tamošnjih medija, dosad sakupio 440 milijuna. U tijeku je prikupljanje dodatnih 150 milijuna, pa se pretpostavlja kako bi ponuda mogla zadovoljiti Ashleya.
- Ovo je izuzetna prilika da i Nigerijci dobiju svojeg Abramoviča. Predložili smo četvorici bogataša da kupe Newcastle i ta ih je ideja oduševila. Odmah su počeli prikupljati novac i nadam se da će uspjeti. To bi bilo vrlo značajno za status nigerijskog nogometa, a nije nevažno ni to da bi Newcastle otvorio i nogometnu akademiju u Nigeriji, u jednom od klubova - rekao je Nathaniel, koji je medijima otkrio i kako je došlo do ideje da Nigerijci kupe Newcastle. Tamo igra nigerijska zvijezda Obafemi Martins, no on nije razlog.
- S Rijom Ferdinandom, jednim od naših klijenata, boravili smo ljetos u Nigeriji. Tad smo s tamošnjim nogometnim djelatnicima razgovarali o raznim temama, poput unapređenja nigerijskog nogometa i organiziranja jakih međunarodnih turnira u Nigeriji. Odjednom nam je na um došla ideja da ne bi bilo loše investirati nigerijski kapital u neki jaki engleski klub.
Osim što bi unaprijedili nigerijski nogomet, novi vlasnici imaju namjeru i vratiti Kevina Keegana na klupu Newcastlea. Legendarni nogometaš i trener koji je nedavno otišao iz Newcastlea, misle Nigerijci, vrlo je važan za klub.
- Kevin je legenda Tynesidea i mislim da bi svaki novi kupac razumljivo trebao računati s njim u trenerskoj ulozi - završio je veliku najavu Chris Nathaniel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj