Sport

Komentari 1

NEXE u skupini s europskim prvakom, Zagreb s Kinezima

NEXE u skupini s europskim prvakom, Zagreb s Kinezima

Nakon osam sezona, momčadi SEHA lige će se natjecati u dvije skupine po šest momčadi, a sve u cilju rasterećivanja klubva u pretrpanomo natjecateljskom kalendaru. U goste im dolaze i Šolini Kinezi...

Nakon osam sezona mijenja se sustav natjecanja u regionalnoj rukometnoj SEHA Gazprom ligi. Od ove sezone klubovi će igrati u dvije skupine po šest momčadi.

"Nakon što se odigra po deset utakmica u svakoj skupini igrat će se doigravanje, a potom završni turnir četiri najbolje momčadi. Novi sustav smanjit će broj utakmica u ionako prenatrpanom kalendaru natjecanja," poručio je predsjednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski.

Prošle sezone u SEHA ligi je nastupalo deset klubova, a ove sezone će ih biti 12. U ligu se vraća mađarski Veszprem, a igrat će i kineska momčad Beijing Sport University koju vodi Vlado Šola. Kinezi će domaće utakmice igrati u Zagrebu.

Nove momčadi su i Motor Zaporožje, Grundfos Tatabanya, Eurofarm Rabotnik i Metaloplastika.

I ove sezone Hrvatska će imati dva predstavnika. Nexe će igrati u skupini A, dok je PPD Zagreb u skupini B.

Sezona počinje 3. rujna, a naslov prvaka branit će skopski Vardar.

Prve dvije momčadi iz svake skupine izborit će direktan plasman u četvrtfinale, dok će preostale momčadi igrati u osmini finala za još četiri karte u četvrtfinalu.

Pobjednici četvrtfinalnih ogleda izborit će plasman na Final Four.

(eg)

Najčitaniji članci