Obavijesti

Sport

Komentari 11

Nezadovoljni Dambrauskas: U ovakvim utakmicama ne dobiješ odgovore, nego i nova pitanja

Nezadovoljni Dambrauskas: U ovakvim utakmicama ne dobiješ odgovore, nego i nova pitanja
2

"Nakon otkazivanja priprema u Portugalu zakazali smo tri prijateljska susreta na Poljudu. Morali smo se prilagođavati i znali smo da će biti teške noge na zadnjem susretu protiv Varaždina" - kaže Dambrauskas.

VIDEO

U zadnjem pripremnom susretu uoči nastavka sezone Hajduk je na Poljudu s 4-2 svladao drugoligaša Varaždin. Golove su zabili Ljubičić, Livaja, Kačaniklić i Mlakar, no malo je razloga za zadovoljstvo kod trenera Valdasa Dambrauskasa.

Pokretanje videa...

Pripreme Hajduka VIDEO

 - U prijateljskim utakmicama tražiš odgovore na pitanja koja te muče, a ponekad nakon utakmice dobiješ više novih pitanja nego odgovora na ona na koja si tražio odgovore. Vidjeli smo dva potpuno različita poluvremena, ne vjerujem da je itko u svlačionici zadovoljan onim što smo prikazali u prvom dijelu. Bilo je to jako loše, moram priznati da rezultat 1-2 na poluvremenu nije odražavao pravi odnos snaga na terenu jer je Varaždin bio i bolji – kazao je trener Hajduk te otkrio kako je u poluvremenu od igrača tražio reakciju:

- Nismo bili kompaktni, nismo bili dobri, tražio sam od igrača da u drugom dijelu želim vidjeti njihovu reakciju, da se pokušaju izvući iz situacije u kojoj su se našli. U prvom dijelu nakon primljenog drugog gola nismo pokazali nikakvu reakciju, nismo kontrolirali loptu, žurili smo, driblali u lošim situacijama i to smo morali mijenjati. U drugom dijelu smo mijenjali neke igrače, zabili smo tri gola a mogli smo zabiti i još tri. Sve u svemu nismo zadovoljni današnjom utakmicom, ali za nas je puno važnije ono što ćemo pokazati u službenim utakmicama. Nakon sutrašnjeg slobodnog dana fokus se prebacuje na utakmicu u Šibeniku.

Dambrauskas je dao priliku većini svojih igrača a malu dozu opravdanja za lošu izvedbu pripisao je teškim treninzima.

- Nakon otkazivanja priprema u Portugalu zakazali smo tri prijateljska susreta na Poljudu. Morali smo se prilagođavati i znali smo da će biti teške noge na zadnjem susretu protiv Varaždina zbog malog vremenskog razmaka između Veleža i Varaždina. Imali smo teške treninge i to je razlog zbog kojeg smo bili teški. Ali ja uvijek kažem da smo dobri onoliko koliko dobro odigramo zadnju utakmicu. Igrači znaju tko je bio dobar, tko nije, bit će loših situacija i ubuduće, ali mi moramo znati kako reagirati i okrenuti ovakve situacije u svoju korist.

Hajduk i Gorica susreli se u 13. kolu Prve HNL

Dario Melnjak čvrsto je prigrabio poziciju u postavi a nakon današnjeg ogleda i on je priznao da je to moralo izgledati puno bolje.

- Dobro je što smo pobijedili i zabili golove, ali moramo biti svjesni da puno toga možemo i moramo bolje. Pripreme su sada iza nas, moramo izvući pouke i okrenuti se subotnjoj utakmici. Lijepo je bilo vidjeti da moji Varaždinci igraju tako dobro, drago mi je da dominiraju u svojoj ligi, a nama su bili dobar suparnik za kraj priprema. Vjerujem da smo se dobro spremili željno iščekujemo početak sezone, pozivam navijače da nas bodre na stadionu i ispred malih ekrana – zaključio je Melnjak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener