Obavijesti

Sport

Komentari 135

NH: Članarinu dajemo Hajduku, klub je tako zaradio 14 mil. kn

NH: Članarinu dajemo Hajduku, klub je tako zaradio 14 mil. kn
1

Hajduk želi regulirati odnose sa Savezom, to je ispravan stav. Nitko neka ne sumnja u domoljublje navijača Hajduka, ovdje se ne radi o borbi sjevera i juga, već o borbi protiv kriminala, kažu iz Našeg Hajduka

VIDEO

Novo vodstvo udruge Naš Hajduk najavilo je zaokret u radu, veću otvorenost prema javnosti i aktivniji odnos prema vodstvu kluba. Shodno tome danas su u Splitu održali press konferenciju tijekom koje su se osvrnuli na ono što je Udruga odradila u proteklom razdoblju te najavili sljedeće poteze i aktivnosti za unaprjeđenje modela otkupa dionica Hajduka.

Kao najveći plus u dosadašnjem radu čelnici Našega Hajduka istakli su kako je u osam godina postojanja ovog modela u korist Hajduka uplaćeno oko 14 milijuna kuna, članstvo se stabiliziralo na brojci od oko 37.000 članova, broj pretplatnika Hajduka raste iz godine u godinu te je dosegao brojku od oko 8.000 pretplatnika te kako je u aktualnom projektu prikupljanja sredstava za otkup dionica ''Za sva vrimena'' u 2018. godini skupljeno 3.8 milijuna kuna, odnosno 8.7 milijuna kuna od počeka projekta.

Predsjednik Udruge Toni Baletić kazao je kako je iza Udruge izazovna godina.

- Nadamo se da će ova nova godina biti još i bolja, a ključ svega je naše članstvo. Prije dva tjedna krenuli smo s učlanjivanjem za 2019. i već smo dosegli brojku od 7.000 članova, tako da s pravom i ove godine očekujemo rekord.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:06

Hajduk je zaradio 14 milijuna kuna direktno od članarine

Osvrnuo se Baletić i na sve glasnije kritike postojećeg modela.

- Kritike se plasiraju zbog zloće ili neznanja, stoga ću još jednom pojasniti pojam članstva i na koji način se prikupljaju sredstva. Dakle, nakon što osoba uplati 100 kuna članarine, taj novac istog trenutka bude proslijeđen na račun kluba, koji s njim odmah raspolaže. Ukupno je do sada prikupljeno 14 milijuna kuna, a od kad NH brine o članstvu, preko 10 milijuna kuna. Jednako tako, članstvom u NH automatski se postaje članom kluba, što piše i u Statutu.

- Korist za klub je višestruka, prije svega jer veliki dio posla obavljaju volonteri, a troškovi su isključivo vezani za funkcioniranje odjela za članstvo, za tiskanje i slanje 40.000 članskih iskaznica, komunikaciju s članovima, najam prostora i režije te plaće za četvero zaposlenih koji su izabrani na natječaju. Predsjednik, tajnik i UO Našeg Hajduka su redom volonteri, ne primaju naknade, niti putne troškove...To je povoljno i za Hajduk, koji je dobio puno veća sredstva i marketinški potencijal, a riješio se posla oko članstva - kazao je Baletić, koji je dodao kako se nada da će jednoga dana i Hajduk doseći razinu modela kakav je primjerice u Benfici ili Schalkeu.

- Oni su rekorderi po broju članova, voljeli bi jednoga dana doći na tu razinu, ali da na tu razinu dođe i klub, da i djelatnici Hajduka pa i predsjednik nauče kako funkcionira moderan europski klub, čiji članovi primjerice automatski imaju popust na gorivo, struju, zrakoplovne karte..., koje im osiguravaju partneri kluba.

DPA/Pixsell

Klub ne smije ovisiti o jednom čovjeku

Jedna od najčešćih kritika na račun Našega Hajduka je da pokušavaju iz sjene upravljati klubom te da su ga srozali na ovako niske grane.

- Mi smo navijači, mjesto na ljestvici je užasno, neprihvatljive su situacije koje su se događale proteklih pola godine. Jako puno vremena i truda potrošeno je na financijsku stabilizaciju kluba, da bi ga oni u kratkom roku, zbog pokušaja brzog ostvarivanja rezultata, urušili natrag. Ne smije se više nikad dogoditi da se klub uruši nakon odlaska jednog čovjeka. Zbog toga smo i pozvali novo vodstvo da vode računa o pogreškama bivših uprava, i da ih pokušaju ne ponoviti. Zvuči štreberski, ali Hajduk mora imati sustav koji je temelj svega. Ne može sve počivati na jednom čovjeku, ne smije se graditi kult ličnosti, a to se dogodilo. Zbog toga ćemo ukazivati, biti fini kanalizator, mikrofon naših članova. Pohvaliti kad treba, ali i kritizirati, po zaslugama...

Tajnik Udruge Luka Domikulić osvrnuo se na rezultate rada s članovima.

- Točno je 68 Društava prijatelja Hajduka u preko 50 zemalja na svijetu i svi su oni pomogli klubu. Vraćanje članstva kreiralo je veću povezanost kluba i navijača, zbog toga rastu marketinški prihodi, pretplate, posjete... Sve su to rezultati rada Udruge.

U zadnje vrijeme česti su napadi na članove NH na najprizemnijoj razini.

- To je jedna od razloga zbog čega je i sazvana ova pressica. Naš cilj je zaštiti volontere od spinova i laži koje se šire, od sramotnih uvreda kojima ih se proziva. Udruga će štititi dignitet svojih članova, a na medijske i javne nastupe u kojima nas se lažno optužuje i vrijeđa odgovorit ćemo tužbama - kazao je Domikulić, koji je iznio i stav oko povratka reprezentacije na Poljud.

Hajduk-Dinamo

Reprezentacija na Poljudu

- Nas se nikad nije pitalo, niti nas se pita sada. Hajduk želi regulirati odnose sa Savezom, mislimo da je to dobar i ispravan stav. Nitko ne bi trebao sumnjati u domoljublje navijača Hajduka, ovdje se ne radi o borbi sjevera i juga, jer navijača Hajduka ima po cijeloj Hrvatskoj. Ovo je borba za poštenje, za uklanjanje nepoštenih osoba iz Saveza, ali nekim borbu poštenih i normalnih protiv kriminala, svode na nekakvu borbu sjevera i juga.

Član UO Ante Krnić kazao je kako klubu nedostaje sportski rezultat koji će sve ovo što Udruga radi dodatno oplemeniti.

- Ovo je dugoročno rješenje koje će Hajduk vratiti tamo gdje je nekad bio. Protivnicima demokracije ne odgovara ono što mi radimo, poput recimo elektronskog glasovanja i provođenja izbora. Demokracija i uključenost su model koji želimo promovirati i dalje. Jedan od primjera je i 'Ćakula', sveto mjesto Hajdučke demokracije, na kojoj svi članovi mogu doći i kazati što misle. Nastojat ćemo je održati takvom i dalje... - kazao je Krnić i dodao kako postoji i alternativa članstva u Hajduku.

- Nemamo ništa protiv toga da netko od navijača ne podržava naš model, ne žali sudjelovati u otkupu dionica, i želi biti član Hajduka na drugi način. Brojke govore same za sebe. Naš model podržava 68 Društava prijatelja Hajduka, a svega 2 ne. To dovoljno govori samo za sebe...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru